Search
Close this search box.
FORMIRA SE KOMISIJA
Broj pregleda

Opština nije ”krava muzara”

Podeli sa prijateljima:

Novi bračni parovi koji su u poslednjih šest godina sklopili brakove i od opštine uzeli sredstva u visini od 100.000 i 150.000 dinara moraju da poštuju propise koje je donela Opština, a oni su jasno definisani, rečeno je na današnjem skupštinskom zasedanju.

Foto: Svrljiške novine / Milija Miletić
Foto: Svrljiške novine / Milija Miletić

Naime, Milija Miletić – narodni poslanik i šef odborničke grupe USS kaže da opština nije ”krava muzara” pa da se ljudi koji žive u Nišu, Beogradu, Novom Sadu, Knjaževcu i drugim opštinama prijavljuju da žive u Svrljig i na taj način ostvaruju prava na subvencije/jednokratne novčane pomoći koje opština izdvaja za razvoj opštine i porast nataliteta.

On je rekao da svako ko od opštine ostvari prava i dobije novac za otpočinjanje braka mora da se rukovodi propisima, odnosno da živi na teritoriji opštine Svrljig i tu zasniva porodicu, a to važi i za roditelje novorođenčadi, nezaposlene porodilje i dr.

Ukoliko bračni parovi uzmu novac od opštine moraju da poštuju odredbe, odnosno da žive u Svrljigu ili ako su novac uzeli kao bračni par sa sela, da žive u tom selu. Ovu proveru vršiće Komisija na terenu, rekao je Miletić.

Miletić je od Skupštine zatražio formiranje Komisije za proveru koja će proveravati sve bračne zajednice koje su u poslednjih 6 godina stupile u brak, a od opštine uzele novac.

11 Responses

  1. Svaka cast, pozdravljam ovu odluku. Gde ima dima, ima i vatre. Treba proveriti sve jer nije u redu da je neko fiktivno prijavljen u selu. samo da bi uzeo novac. Pa ako je neko to zloupotrebio. da vrati novac i odgovaera Samo polako, krptko ali posteno!

  2. Znate sta ja sam udata u svrljigu 4 godina a vi neznate ni koje mi je suprugovo prezime saljete mi
    flasacki listic na devojacko prezime,a to sto opstina nije krava muzara nije se nesto pokazala oko davanja paketica tek rodjenim bebama kao sto se radi u drugim drzavama dajete samo novac za novoredjene bebe a od paketica nista a to sto spominjete da zene moraju da budu po zakonu u svrljigu bolje se potrudite da im nadjete poso da bi imale imale od cega da izdrzavaju decu a ne da pricate i pisete da ce biti posla i da majete narod.

  3. Ocigledno je za nekog opstina krava muzara posto su neki isli na program ‚‚javni radovi‚‚ a nisu se ni pojavljivali tamo – vodili su se fiktivno. Oni ce se sami pronaci ovde medju komentatorima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Dobro došli

Kupališni kompleks “Bazeni Pastirište” otvoren za posetioce

CTKS Svrljig

KULTURA: 20. LIKOVNA KOLONIJA ,,ARS TIMACUM”

ZABAVA DO ZORE!

BOBAN ZDRAVKOVIĆ, DRAGANA MIRKOVIĆ I ZORANA MIĆANOVIĆ NA 18. BELMUŽIJADI

Vidimo se

Najava: 18. Belmužijada u Svrljigu prve nedelje avgusta

Javni poziv

Poziv za energetsku sanaciju objekata od javnog značaja do 8. jula

Na Vidovdan

Međunarodni festival folklora “Igra kolo kraj Timoka” u Svrljigu 28. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano