Opština nije ”krava muzara”

FORMIRA SE KOMISIJA

Novi bračni parovi koji su u poslednjih šest godina sklopili brakove i od opštine uzeli sredstva u visini od 100.000 i 150.000 dinara moraju da poštuju propise koje je donela Opština, a oni su jasno definisani, rečeno je na današnjem skupštinskom zasedanju.

Foto: Svrljiške novine / Milija Miletić
Foto: Svrljiške novine / Milija Miletić

Naime, Milija Miletić – narodni poslanik i šef odborničke grupe USS kaže da opština nije ”krava muzara” pa da se ljudi koji žive u Nišu, Beogradu, Novom Sadu, Knjaževcu i drugim opštinama prijavljuju da žive u Svrljig i na taj način ostvaruju prava na subvencije/jednokratne novčane pomoći koje opština izdvaja za razvoj opštine i porast nataliteta.

On je rekao da svako ko od opštine ostvari prava i dobije novac za otpočinjanje braka mora da se rukovodi propisima, odnosno da živi na teritoriji opštine Svrljig i tu zasniva porodicu, a to važi i za roditelje novorođenčadi, nezaposlene porodilje i dr.

Ukoliko bračni parovi uzmu novac od opštine moraju da poštuju odredbe, odnosno da žive u Svrljigu ili ako su novac uzeli kao bračni par sa sela, da žive u tom selu. Ovu proveru vršiće Komisija na terenu, rekao je Miletić.

Miletić je od Skupštine zatražio formiranje Komisije za proveru koja će proveravati sve bračne zajednice koje su u poslednjih 6 godina stupile u brak, a od opštine uzele novac.

Povezano

11 Komentari

 • Bravo
  Care odmah je to trebalo sasecI
  u startu. Dokle mi seljaci da radimo za SELCE…..

 • Kazna i za odbornike zastasmo ih birali…..

 • Svaka cast, pozdravljam ovu odluku. Gde ima dima, ima i vatre. Treba proveriti sve jer nije u redu da je neko fiktivno prijavljen u selu. samo da bi uzeo novac. Pa ako je neko to zloupotrebio. da vrati novac i odgovaera Samo polako, krptko ali posteno!

 • Htedoh reci da odgovara, i samo krotko i posteno do istine.

 • Znate sta ja sam udata u svrljigu 4 godina a vi neznate ni koje mi je suprugovo prezime saljete mi
  flasacki listic na devojacko prezime,a to sto opstina nije krava muzara nije se nesto pokazala oko davanja paketica tek rodjenim bebama kao sto se radi u drugim drzavama dajete samo novac za novoredjene bebe a od paketica nista a to sto spominjete da zene moraju da budu po zakonu u svrljigu bolje se potrudite da im nadjete poso da bi imale imale od cega da izdrzavaju decu a ne da pricate i pisete da ce biti posla i da majete narod.

  • Idi se obrazuj malo ženo Božja nemoj da lupaš gluposti, uči malo pravopis i gramatiku.

 • Sin od Vesnicu je uzimao sredstva a zivi u Nis….I niko im nista ne moze!

 • Za nepismene piše se Vesnicin sin a zivi u Nišu, a ne u Niš. I niko mu ništa ne moze. U potpisu mama Vesnica.

  • Ovo je sramota za celu opstinu da se ovako ponasa jedan sluzbenik. Ma tako i treba, nismo zasluzili bolje. P**** po sirotinji

 • Ocigledno je za nekog opstina krava muzara posto su neki isli na program ‚‚javni radovi‚‚ a nisu se ni pojavljivali tamo – vodili su se fiktivno. Oni ce se sami pronaci ovde medju komentatorima.

  • Ma aman više, koja je ta Vesnica? Jel to ona što u poresko radi?

Komentar

Your email address will not be published.