FORMIRA SE KOMISIJA
Broj pregleda

Opština nije ”krava muzara”

Novi bračni parovi koji su u poslednjih šest godina sklopili brakove i od opštine uzeli sredstva u visini od 100.000 i 150.000 dinara moraju da poštuju propise koje je donela Opština, a oni su jasno definisani, rečeno je na današnjem skupštinskom zasedanju.

Foto: Svrljiške novine / Milija Miletić
Foto: Svrljiške novine / Milija Miletić

Naime, Milija Miletić – narodni poslanik i šef odborničke grupe USS kaže da opština nije ”krava muzara” pa da se ljudi koji žive u Nišu, Beogradu, Novom Sadu, Knjaževcu i drugim opštinama prijavljuju da žive u Svrljig i na taj način ostvaruju prava na subvencije/jednokratne novčane pomoći koje opština izdvaja za razvoj opštine i porast nataliteta.

On je rekao da svako ko od opštine ostvari prava i dobije novac za otpočinjanje braka mora da se rukovodi propisima, odnosno da živi na teritoriji opštine Svrljig i tu zasniva porodicu, a to važi i za roditelje novorođenčadi, nezaposlene porodilje i dr.

Ukoliko bračni parovi uzmu novac od opštine moraju da poštuju odredbe, odnosno da žive u Svrljigu ili ako su novac uzeli kao bračni par sa sela, da žive u tom selu. Ovu proveru vršiće Komisija na terenu, rekao je Miletić.

Miletić je od Skupštine zatražio formiranje Komisije za proveru koja će proveravati sve bračne zajednice koje su u poslednjih 6 godina stupile u brak, a od opštine uzele novac.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA