Search
Close this search box.
POLITIKA
Broj pregleda

Održana druga sednica SO Svrljig

Podeli sa prijateljima:

Danas je održana druga sednica Skupštine opštine Svrljig na kojoj su razrešeni pa ponovo imenovani direktori JP ”Drekcije za izgradnju Svrljiga” i Centra za turizam, kulturu i sport, a potvrđen je odbornički mandat novom odborniku USS.

Skupstina Svrljig
Foto: Svrljiške novine / Antonijević i Jeremijić

Predstavnici građana opštine Svrljig danas su verifikovali mandat novom odborniku iz redova Ujedinjene seljačke stranke Jeleni Đorđević, koja je sledeća na listi koalicije USS-SNS i odborničko mesto zauzela umesto Jelene Trifunović, aktuelne predsednice opštine Svrljig.

Nakon toga, šef odborničke grupe SPS-NS-NSS ”Svrljig pobeđuje” – Raco Mentović, predložio je da se u dnevni red uvrsti dopuna koja se odnosi na razvoj sporta u Svrljigu, za šta je 14 odbornika glasalo protiv, 3 su bila uzdržana i samo 3 su glasali za, te ova tačka nije uvrštena u dnevni red.

Potom, za govornicu je izašao mladi Vukadinović (SPS) koji je kritikovao zapisničara jer je, po njegovim rečima, zapisnik pun gramatičkih grešaka, što predstavlja neozbiljnost rada Skupštine.

Nakon smenjivanja odbornika za govornicom i replika, Skupština je počela da radi po tačkama dnevnog reda.

Marina Savić
Foto: Svrljiške novine / Marina Savić

Marina Savić, šefica Odseka za budžet i finansije, odbornicima je prezentovala predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Svrljig, a potom i objedinjene tačke u vezi sa izdvajanjem jednokratnih novčanih sredstava za brakove, podršku porodicama sa decom osnovnoškolskog uzrasta, uslugama iz socijalne zaštite, o dodeli poklona učenicima osnovne i srednje škol i sl.

Šefica Odseka za budžet i finansije Marina Savić kaže da će se isplata jednokratnih novčanih pomoći u narednom periodu vršiti, umesto preko Centra za socijalni rad, preko Opštinske uprave Opštine Svrljig.

Takođe, najavljena je novina u delokurgu podsticaja učenika, a to je nagrada za osvojeno jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima za učenike sa teritorije svrljiške opštine.

Lazar Vukadinović (SPS) predložio je da se naknade za učenike povećaju i to za polaznike prvog razreda sa 5000 na 10000 dinara, za đaka generacije sa 10000 na 20000 dinara, te učenika generacije SŠ ”Dušan Trivunac Dragoš” sa 20000 na 30000 dinara.

Nakon obrazlaganja i polemike, na red je došla i tačka dnevnog reda – Donošenje postupka gašenja JP ”Direkcije za izgradnju Svrljiga”.

Takođe, po ovoj tački bila je izvestilac Marina Savić koja je odbornike upoznala sa narednim koracima koji će biti preduzeti u smislu gašenja ovog preduzeća. Ona je naglasila da se to mora desiti do 1. decembra tekuće godine.

Tada se za reč javio šef odborničke grupe USS Milija Miletić koji je tom prilikom rekao da Direkcija nije radila kako su mnogi očekivali, da je napravljeno mnogo propusta, te da ni nadzor ispred ovog preduzeća nije bio efikasan u svom poslu. On je dodao da je nadzor odgovoran za sve izvedene radove, te zaključio da je malo dobrih infrastrukturnih poduhvata koje je izvršilo ovo preduzeće.

Miletić je zamerio i na visinu primanja plate u ovom preduzeću, prvenstveno na primanja direktora Stojanovića koji je imao platu približno istu kao i predsednik opštine, što je po rečima Miletića apsurdno.

Kada su u pitanju novčana izdvajanja za brakove, bebe, porodilje, Miletić je rekao da je potrebno voditi računa kuda odlaze ta sredstva, da li bračni parovi koji su uzeli novac od Opštine Svrljig žive na teritoriji svrljiške opštine, kao i nezaposlene porodilje i svi koji uživaju prava OU Svrljg.

Miletić je zatražio da se na današnjoj sednici donese Zaključak kako bi se formirala Komisija za proveru i kontrolu bračnih zajednica i svih onih koje opštinska uprava pomaže.

Na današnjoj sednici razrešeni su pa ponovo postavljeni direktori JP Direkcija za izgradnju Svrljiga Dobrivoje Stojanović i Centra za turizam, kulturu i sport Zoran Gavrilović.

Jedan komentar

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

Ul. Ljubovačka

Prekid vodosnabdevanja

Neverovatno

Najveći broj požara u Srbiji ovog proleća evidentiran u Svrljigu

Nedelja

Zajednički koncert KUD ,,Svrljig” i KUD ,,Prekonoga”

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano