Search
Close this search box.
POSLOVNI IZAZOV
Broj pregleda

Svrljižani projektom ”365 test” osvojili drugo mesto

Podeli sa prijateljima:

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović priredila je prijem za učenike SŠ “Dušan Trivunac Dragoš“ povodom osvojenog drugog mesta na takmičenju u preduzetničkim veštinama “Poslovni izazov“, koje je održano u Beogradu.

skolarci

Oko 60 učenika učestvovalo je na takmičenju “Poslovni izazov“ – nacionalnom finalu koje je održano u Beogradu ovog meseca. Među učenicima iz cele Srbije, na ovom takmičenju srebrnu medalju osvojili su svrljiški učenici, koji su takođe i u prethodnim takmičenjima blistali i predstavljali jedinstvene poslovne ideje.

Svrljižani su za ovo finale osmislili projekat koji se zove “365 test“, odnosno sajt i aplikaciju za promociju turističkih potencijala, koja je, po njihovim rečima, oduševila goste, žiri i učesnike takmičenja. Ova aplikacija ima za cilj da unapredi turističku ponudu Srbije, kako bi gradovi i opštine na taj način napredovali, a sama aplikacija bila ekonomski isplativa investicija.

Inače, drugo mesto Svrljižanima obezbedilo je nastavak takmičenja u Hrvatskoj, gde će 16. i 17. aprila predstavnik SŠ “Dušan Trivunac Dragoš“ Petar Marinković učestvovati u takmičenju “Poslovni izazov zapadnog Balkana“.

Predsednica opštine Jelena Trifunović kaže da je opština uvek spremna da podrži trud, rad i zalaganje za promociju Svrljiga, ali i dobre ideje koje ne manjkaju kod učenika Srednje škole u Svrljigu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Obaveštenje

Dodela plastenika poljoprivrednicima iz Svrljiga

Saopštenje

MI SNAGA NARODA: Ogorčenje zbog izborne izdaje Adame Dragane Stanisavljević

Niš-Svrljig

MILETIĆ: Nova fabrika i zgrada terminala od velikog značaja za jugoistok Srbije!

FSRIS

KONFERENCIJA ZONE CENTAR: Nove lopte za FK Svrljig

Belmužijada 2024

U toku su prijave za učešće u sportskim igrama na 18. Belmužijadi

Nastavak...

FOTO INFO: Ponovo neko lomi mlada stabla…

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano