POSLOVNI IZAZOV
Broj pregleda

Svrljižani projektom ”365 test” osvojili drugo mesto

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović priredila je prijem za učenike SŠ “Dušan Trivunac Dragoš“ povodom osvojenog drugog mesta na takmičenju u preduzetničkim veštinama “Poslovni izazov“, koje je održano u Beogradu.

skolarci

Oko 60 učenika učestvovalo je na takmičenju “Poslovni izazov“ – nacionalnom finalu koje je održano u Beogradu ovog meseca. Među učenicima iz cele Srbije, na ovom takmičenju srebrnu medalju osvojili su svrljiški učenici, koji su takođe i u prethodnim takmičenjima blistali i predstavljali jedinstvene poslovne ideje.

Svrljižani su za ovo finale osmislili projekat koji se zove “365 test“, odnosno sajt i aplikaciju za promociju turističkih potencijala, koja je, po njihovim rečima, oduševila goste, žiri i učesnike takmičenja. Ova aplikacija ima za cilj da unapredi turističku ponudu Srbije, kako bi gradovi i opštine na taj način napredovali, a sama aplikacija bila ekonomski isplativa investicija.

Inače, drugo mesto Svrljižanima obezbedilo je nastavak takmičenja u Hrvatskoj, gde će 16. i 17. aprila predstavnik SŠ “Dušan Trivunac Dragoš“ Petar Marinković učestvovati u takmičenju “Poslovni izazov zapadnog Balkana“.

Predsednica opštine Jelena Trifunović kaže da je opština uvek spremna da podrži trud, rad i zalaganje za promociju Svrljiga, ali i dobre ideje koje ne manjkaju kod učenika Srednje škole u Svrljigu.

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published.