Raspisan konkurs za finansiranje projekata NVO

OPŠTINA

Opština Svrljig raspisala je konkurs za finansiranje projekata nevladinih organizacija iz budžeta opštine Svrljig.

Zgrada opstine Svrljig

Za ovu namenu opredeljeno je 1.000.000,00 dinara, a realizacija projekata biće iz sledećih oblasti:

1. podsticanja i razvoja privrednih poljoprivrednih delatnosti (turizam, zanatstvo, stari i retki zanati, zadrugarstvo i dr)

2. ekologije, zaštite životne sredine i zdravlja građana

3. afirmisanja ljudskih i manjinskih prava

4. zaštita dece ometene u razvoju

5. programa za omladinu

6. programa za stara lica

7. socijalno-humanitarne aktivnosti

8. socijalna zaštita

9. boračko-invalidska zaštita

10. kulturne baštine, negovanja istorijskih tekovina

11. zaštite boraca ratnih vojnih i civilnih invalida

12. aktivnosti penzionerskih organizacija

13. afirmisanja ženskih prava

14. drugi sadržaji koji doprinose ubrzanom razvoju opštine Svrljig i afirmaciji

PREUZMITE DOKUMENTACIJU

Povezano

5 Komentari

  • MRZIM PARTIZAN !!!

  • Sa 1 milion dinara se planira pordrska projektima iz cak 14 različitih oblasti. To je nedovoljno, a u komisiji za dodelu sede sve sami “stručnjaci”. Jad, čemer i beda svrljizani

  • Bolje da ste taj novac namenili za rekonstrukciju vodovodne mreze posto svi znamo da pijemo neispravnu vodu koja protice kroz azbest koji je,podsecam,kancerogen!!!

    • Drago mi je poštovana g’djo Valentina što ste ovo pitanje ovako pokrenuli. Nije samo to što su opredelili taj novac već i onih 8 miliona dinara za sportske aktivnosti, pa to već predstavlja dobar ulog za veći infrastrukturni projekat za rekonstrukciju vodovodne mreže u opštini Svrljig. Nemački, japanski i američki donatori već su u nekim opštinama u Srbiji davali sredstva svojih poreskih obveznika za rekonstrukciju vodovodnih mreža, pa je pred opštinskom upravom Svrljiga da se okrene takvim donatorima sa raspoloživim sredstvima iz budžeta. Drugo je pitanje da li su uopšte odvojena sredstva u budžetu za 2016. za rekonstrukciju opštinskog vodovoda. Idu izbori i o ovome svemu treba da promisli svaki ponaosob punoletni stanovnik ove opštine. Živeo Svrljig!!.

  • Zaštitite Svrljiski Timok od trovača koji godinama prolaze nekažnjenjo. da li je u redu trovati vodu kojom seljaci zalevajuci hrane svoju decu a sigurno znamo da barem 100-200 porodica do izlaza iz Palilule zivi od toga, ili je prioritet da radi firma koja zaposljava 30ak radnika koji primaju minimalac dok se gazda bogati na tudjoj nesreci! Mogo bi Poslanolik malo da razmisli o tome…

Komentar

Your email address will not be published.