ZORAN MARTINOVIĆ
Broj pregleda

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje posetio Svrljig

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović juče je obišao opštinu Svrljig i razgovarao sa radno angažovanim licima koji su zaposleni preko javnih radova.

MARTINoVIC NSZ

On je u pratnji predsednice opštine Svrljig Jelene Trifunović i narodnog poslanika Milije Miletića obišao selo Drajinac gde radno angažovani uređuju deo puta u tom selu, kao i opštinsku upravu, odnsno zaposlene u Upravi koji rade na unošenju baze podataka.

NSZ Svrljig

Martinović je danas istakao da je saradnjda između NSZ i opštine Svrljig na zavidonom nivou, te da se kroz mere zapošljavanja smanjuje broj nezaposlenih ljudi na teritoriji cele Srbije, ali i same svrljiške opštine.

Milija Miletić ističe da je radnim angažovanjem lica na poslovima javnih radova broj nezaposlenih smanjen i dodao da će opština Svrljig uložiti dodatne napore kako bi se još veći broj Svrljižana uposlio.

NSZ MARTINOVIC I MILETIC

NSZ više pažnje treba usmeriti ka ruralnim područjima, odnosno devastiranim opštinama. Tu je pomoć preko potrebna, a svi znamo da tu žive marljivi i pošteni ljudi, konkretno mislim na opštinu Svrljig kojoj veoma malo treba da krene još brže do ekonomskog boljitka i oporavka privrede – ističe Milija Miletić.

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović kaže da je opština Svrljig spremna za nastavak saradnje sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, kao i NSZ filijalom Niš sa kojom je Svrljig u minulom periodu imao izuzetnu saradnju, te dodaje da su i privrednici opštine Svrljig, koji su danas prisustvovali sastanku, takođe zainteresovani da prošire svoje poslovanje i sarađuju sa ovom Službom.

Broj zaposlenih u Srbiji povećan je u proteklih godinu dana za 6,1%, dok je broj nezaposlenih opao za 2,7%,  – kaže Martinović i dodaje da se ekonomska slika popravlja i u Svrljigu.

nsz poseta

Nacionalna služba za zapošljavanje će naredne godine, kao i ove, realizovati više mera za zapošljavanje. Ukoliko Vlada i Skupština Srbije budu dale zeleno svetlo naredne godine bi za aktivne mere zapošljavanja trebalo da bude izdvojeno 2,8 milijardi dinara, i dodatnih 550 miliona dinara za zapošljavanje osoba sa invaliditetom –  naglasio je Martinović.

Prema  rečima Martinovića, ta sredstva bila bi dodatno uvećana sredstvima koje lokalne samouprave izdvajaju za realizaciju lokalnih akcionih planova zapošljvanja i sredstvima iz pretpristupnih fondova EU – IPA fondova.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA