POLITIKA

Održana sednica Skupštine opštine Svrljig

Broj pregleda

U utorak, 10. novembra, održana je 29. sednica Skupštine opštine Svrljig.

SO SVRLJIG

Na početku sednice Skupštini obratio se odbornik i narodni poslanik Milija Miletić predloživši da se usvoji Zaključak da opština Svrljig bude domaćin u Beogradu, odnosno da se odredi jedan dan u godini kada će se održati prezentacija Svrljiga u Beogradu pod nazivom “Svrljig u Beogradu“.

Ovakav predlog Zaključka Skupština je jednoglasno usvojila, jer će se na taj način više čuti o Svrljigu, veći broj ljudi znaće sa kakvim turističkim i gastronomskim potencijalima raspolaže opština Svrljig, što može dosta doprineti razvoju turizma, a i opštine Svrljig.

U nastavku sednice odbornici opozicije izlazili su za govornicom vidno nezadovoljni zbog nedobijenih odgovora na već postavljena odbornička pitanja.

Naime, prva je izašla Jasmina Radovanović iz Demokratske stranke koja je kritikovala lokalnu vlast jer nije dobila odgovor ni na jedno postavljeno pitanje sa prethodne sednice.

Potom je izašao Goran Marinković iz Jedinstvene Srbije, koji se takođe žalio na isti problem.

Predsednik Skupštine opštine Svrljig Nebojša Antonijević istakao je da će svako dobiti odgovore na postavljena pitanja, jer su prosleđena ustanovama i preduzećima na čiju adresu su i postavljena.

Nakon kraće polemike nastavljen je rad, pa je po prvoj tački dnevnog reda sa mesta Opštinskog većnika razrešen Tomislav Vasić iz Ujedinjene seljačke stranke, odnosno Skupština je konstatovala njegovu ostavku.

Kao glavna tačka Skupštine bila je Odluka o izmenama i dopunama budžeta opštine za tekuću godinu.

Odbornik Demokratske stranke Miloš Đorđević istakao je da je skandalozno što u budžetu nedostaje 104 miliona dinara prihoda ostvarenja na prvo planirani plan budžeta. On ističe da su bila uzaludna obećanja da će opština Svrljig dobiti transfer od Republike.

Šef odborničke grupe SPS-NS-JS Radovan Mitić, kaže da je budžet nerealan, što se sada i obistinilo. On je dodao da za takav budžet tada nisu glasali socijalisti Svrljiga, ali ni naprednjaci koji su danas deo vlasti i podržavaju ovakav budžet.

Mitić je kritikovao vlast jer izdvaja ogroman novac za razvoj poljoprivrede a efekta i boljitka u poljoprivredi nema.

I pored malih, skoro beznačajnih opaski, sednica SO Svrljig prošla je u miru, bez većeg “otpora“ opozicije.

Pročitajte i

Sednica SO Svrljig, foto: M.M.

U petak 12. sednica SO Svrljig

Odbornici Skupštine opštine Svrljig zasedaće u petak, 3. decembra, a na dnevnom redu 12. SO Svrljig nalazi se 27 tačaka. Odbornici lokalnog parlamenta razmatraće i

SO Svrljig, foto: M.M.

Održana deveta sednica SO Svrljig

Danas je održana radna sednica SO Svrljig na kojoj je bilo devet tačaka.  Na početku sednice zamenica predsednika SO Svrljig uvrstila je na dnevni red

1 Komentar

  • ovaj jeremija nema pojma,svasta je pricao protiv milije i protiv svrljiga

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *