Search
Close this search box.
BRAVO ZA SVRLJIG
Broj pregleda

U Svrljigu rođeno 10 beba i zasnovano 7 brakova

Podeli sa prijateljima:

U proteklom mesecu, na teritoriji opštine Svrljig rođeno je deset beba i zasnovano je sedam bračnih zajednica, rečeno je danas na podeli jednokratne novčane pomoći roditeljima tek rođene dece i novim bračnim parovima koja je održana u sali Skupštine opštine Svrljig.

brakovi i bebe

Predsednica opštine Svrljig uručujući jednokratnu pomoć, čestitala je Svrljižanima i Svrljižankama na prinovama i novim bračnim zajednicama koje su proteklog meseca bile najviše u odnosu na raniji period.

Predsednica opstine Svrlji

Drago mi je da vas vidim lepe, zagrljene i nasmejane. Opština će i dalje nastojati da pomaže mladim ljudima koji žele da ostanu u Svrljigu i ovde zasnuju porodicu. Čestitam vam od srca prinove, a novim bračnim parovima želim da se što pre vidimo i po drugom osnovu, poručila je predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović.

bebe

Predsednica ističe da je celokupna politika Opštine Svrljig – realizacijom ove odluke, krajem 2011. odnosno početkom 2012. godine, bila namera da se pre svega mladi ljudi odlučuju za stvaranje porodice znajući da će u prvoj godini porodičnog života Opština stati uz njih.

2 Komentara

  1. Bilo bi lepo kada bi ove online novine napravile, zajedno sa predsednicom opštine Jelenom Trifunović presek stanja u opštini Svrljig u cilju izveštavanja javnosti koliko je beba rodjeno i koliko je bračnih zajednica zasnovano od trenutka donošenja ove odluke o finansijskoj podršci, ali i koliko je opština isplatila novca po ovoj odluci. Naravno da se treba videti i trenutno koliko ima te podržane dece da žive na teritoriji ove opštine, odnosno koliko tih bračnih parova živi i radi na ovoj opštini. Tako bi se videlo koliko je efektiva ove odluke, tj. to bi bio samo jedan od pokazatelja efetivnosti ove odluke sa kraja 2011. i početka 2012. Bilo bi lepo kada bi se pokazalo, po strukturi mesta stanovanja, da li su ta deca i ti parovi skoncentrisani u urbanom ili ruralnom delu ove opštine, jer i tim podacima značajno bi se podržala inicijativa da se ovo veže uz sredstva opštinskog budžeta koja se izdvajaju, na godišnjem nivou, za stimulisanje zapošljavanja. Živeo Svrljig!!!.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svečano otvaranje večeras

I Likovna kolonija ,,Vinski put”

Obaveštenje

U nedelju preventivni pregledi štitaste žlezde u svrljiškom Domu zdravlja

Poljoprivreda

Rok za zahteve za subvencije od 18.000 dinara produžen do 1. aprila

Signal

OBAVEŠTENJE: 6. marta redovna provera sistema za javno uzbunjivanje

Kanal džet

Vlada Japana donirala vrednu mašinu svrljiškom komunalcu

Sportski dani

ZONA CENTAR: Prvenstvo se nastavlja u subotu!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano