BRAVO ZA SVRLJIG
Broj pregleda

U Svrljigu rođeno 10 beba i zasnovano 7 brakova

U proteklom mesecu, na teritoriji opštine Svrljig rođeno je deset beba i zasnovano je sedam bračnih zajednica, rečeno je danas na podeli jednokratne novčane pomoći roditeljima tek rođene dece i novim bračnim parovima koja je održana u sali Skupštine opštine Svrljig.

brakovi i bebe

Predsednica opštine Svrljig uručujući jednokratnu pomoć, čestitala je Svrljižanima i Svrljižankama na prinovama i novim bračnim zajednicama koje su proteklog meseca bile najviše u odnosu na raniji period.

Predsednica opstine Svrlji

Drago mi je da vas vidim lepe, zagrljene i nasmejane. Opština će i dalje nastojati da pomaže mladim ljudima koji žele da ostanu u Svrljigu i ovde zasnuju porodicu. Čestitam vam od srca prinove, a novim bračnim parovima želim da se što pre vidimo i po drugom osnovu, poručila je predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović.

bebe

Predsednica ističe da je celokupna politika Opštine Svrljig – realizacijom ove odluke, krajem 2011. odnosno početkom 2012. godine, bila namera da se pre svega mladi ljudi odlučuju za stvaranje porodice znajući da će u prvoj godini porodičnog života Opština stati uz njih.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

2 Komentara

  • Bilo bi lepo kada bi ove online novine napravile, zajedno sa predsednicom opštine Jelenom Trifunović presek stanja u opštini Svrljig u cilju izveštavanja javnosti koliko je beba rodjeno i koliko je bračnih zajednica zasnovano od trenutka donošenja ove odluke o finansijskoj podršci, ali i koliko je opština isplatila novca po ovoj odluci. Naravno da se treba videti i trenutno koliko ima te podržane dece da žive na teritoriji ove opštine, odnosno koliko tih bračnih parova živi i radi na ovoj opštini. Tako bi se videlo koliko je efektiva ove odluke, tj. to bi bio samo jedan od pokazatelja efetivnosti ove odluke sa kraja 2011. i početka 2012. Bilo bi lepo kada bi se pokazalo, po strukturi mesta stanovanja, da li su ta deca i ti parovi skoncentrisani u urbanom ili ruralnom delu ove opštine, jer i tim podacima značajno bi se podržala inicijativa da se ovo veže uz sredstva opštinskog budžeta koja se izdvajaju, na godišnjem nivou, za stimulisanje zapošljavanja. Živeo Svrljig!!!.

  • Nista se ne uklapa .Koja je najstarija opstina u Srbiji?

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *