Search
Close this search box.
SVRLJIG
Broj pregleda

Održan sastanak predsednice opštine sa direktorima

Podeli sa prijateljima:

Početkom ove nedelje održan je ustaljeni sastanak predsednice opštine Svrljig sa direktorima i rukovodiocima javnih preduzeća i ustanova sa teritorije opštine Svrljig.

direktori
Na početku radnog sastanka direktor Doma zdravlja upoznao je direktore i predsednicu opštine sa aktivnostima ove zdravstvene ustanove. On je istakao da se sprema novi kadrovski plan za 2016. godinu, a sve u skladu sa Zakonom. Budimović je rekao da ukoliko osatne stari plan Dom zdravlja će morati da proglasi pet lica kao tehnološke viškove. On je na kraju svog izlaganja dodao da je trenutno aktuelan sistematski pregled dece, koji će se nastaviti u toku sledeće nedelje.

Vlada Dikić, šef računovodstva Centra za turizam, kulturu i sport Svrljig predočio je prisutnima dosadašnje aktivnosti ove ustanove i najavio pripremu finansijskog plana za iduću godinu.

Direktor JKSP ”Svrljig” ističe da se svi radovi u ovom preduzeću privode kraju, a trenutno su aktuelni radovi na uređenju nekategorisanih puteva. On je najavio i početak zimskog održavanja puteva koje kreće 15. novembra.

Da JP ”Direkcija za izgradnju Svrljiga” radi po planu i aktivna je na terenu, potvrdio je direktor Dobrivoje Stojanović. On ističe da je uređeno više od pola atarskih puteva na celoj teritoriji Svrljiga. Stojanović kaže da je akcija ”Na dinar, četiri dinara” uspešno završena.

Direktorka Srednje škole Lela Mitić kaže da je trenutno Škola u postupku rešavanja tehnoloških viškova i zaključila da su deca nezadovoljna radom profesora Engleskog jezika, o čemu će se voditi razgovori u narednom periodu.

Inače, po rečima ostalih direktora sve ustanove i preduzeća posluju po planu i pripremaju potrebnu dokumentaciju za početak nove 2016-te godine.

6 Komentara

  1. Ovo je bio veoma bitan sastanak ali se iz izveštaja ne vidi koliko će se angažovati na izradi dokumenata za finansijsku 2016. godinu, posebno kada su u pitanju sadržaj i dinamika aktivnosti u nadležnosti Centra za turizam, kulturu i sport. Centar je dobio u nadležnost novi objekat – bazen- pa je samim tim i njegova dinamika rada prešla dosadašnje. Ima tu još mnogo pitanja, pošto se prešlo na programsko budžetiranje, kako će se usaglašavati partnerstvo opštinske uprave tj. Centra, sa NVO sektorom odnosno sa privrednicima i preduzetnicima a u cilju što veće uspešnosti svih manifestacija koje se tokom godine održavaju na teritoriji opštine Svrljig. Finansijski planovi treba da prate programe koji su dogovoreni, ali i ti progrmi treba da povećaju prihodnu stranu Centra, odnosno opštine. Bilo bi lepo kada bi se ove online novine angažovale na većem obaveštavanju javnosti o progrmima koji će se naću u nadležnosti Centra tokom 2016. godine. Živeo Svrljig!!

  2. Kako radi Centar za turizam vidimo po broju turista. Dom zdravlja i srednja skola postoje forme radi-niko od gradjana ih ne percipira kao ozbiljne institucije.
    Direkcija za izgradnju je samo servis kojim se novac transferuje vlasnicima gradjevinskih masina.
    Komunalac ne resava smece na ulazu u sela.

    Sve u svemu-mrka kapa.

  3. Nemoj tako,izgradnjom industrijske zone uposliće se oko 1500 radnika u narednom periodu,predizborna obećanja selo Prekonoga dana 21. FEBRUAR 2014. Aktiviraće se pogoni Herbogal, Sien, Progres, Maja, Elektronska i Četkara.Jesuli aktivirani.Toje bio predizborni trik a svi mladi ljudi su zaposleni,vidite nema ni jedan koji je bez poso sve to radi, ostaloje samo u narednom periodu zaposliti bake i deke.Đesu ti pogoni sve zaraslo u korove………

NAJNOVIJE NA PORTALU

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano

SASTANAK DIREKTORA SA PREDSEDNIKOM