Search
Close this search box.
POLITIKA
Broj pregleda

Pokrajinski i lokalni izbori 24. januara

Podeli sa prijateljima:

Srpska napredna stranka prelomila je da pokrajinski i lokalni izbori budu istog dana – 24. januara 2016, piše “Blic”.

izbori

Ako premijer Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić odluči da se ide i na vanredne parlamentarne izbore, i oni će tog dana biti održani.

Dok Naprednjacima odgovara da ti izbori budu što pre, jer će im osim visokog rejtinga u prilog ići i otvaranje pregovaračkih poglavlja sa EU do kraja godine, najavljeno povećanje plata i penzija, ali i rezultati ostvareni u spoljnoj politici.

S druge strane, opoziciji bi najviše odgovaralo da izbori budu održani što kasnije kako bi uspeli da se organizuju i prikupe novac za kampanju.

Kompromisno rešenje o datumu održavanja izbora predložio je lider SVM Ištvan Pastor.

“Pastor jeste za izbore, ali mu treba alibi da uđe u izbornu priču. Ovim datumom neće stati na stranu ni DS, koji žele izbore u maju, ali ni SNS, koji ih hoće u decembru”, rekao je izvor “Blica”.

(Izvor: B92)

Jedan komentar

  1. Superiorna podrška gradjana SNS na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima data je na mandat od četiri godine i stvarno se ne vidi ni jedan racionalni osnov za nove izbore toga nivoa. Sa 136 poslanika u Skupštini Srbije, SNS ima osnov za apsolutno vladanje tim najvišim telom vlasti u ovoj zemlji i stvarno nema nikakve potrebe da u ovo teško finansijsko vreme, dolazi do vanrednih troškova za nacionalne izbore. Dajte te pare za nacionalne izbore u stimulisanje samozapošljavanja, jer i tako nema dovoljno novca koliko ima zainteresovanih za otvaranje svoje firme i ulaska u svet biznisa. Pošto je red veličina desetine miliona eura te pare bi bile potrošene za izbore za koje mandata ima još tri godine i tu bi se SNS pokazako kao neodgovrna vladajuća stranka. Postavlja se pitanje koliko će ovakva životna pitanja biti ispred hirovitih povika za izborima u pojedinim grupama u SNS, odnosno koliko će se raditi na egzistencijalnim problemima tog istog naroda koji je i dao apsolutnu većinu SNS pre godine dana. Živeo Svrljig!!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano