Svrljiške novine

I PARLAMENTARNI
Broj pregleda

Vučić prelomio, izbori oko Božića!

Podeli sa prijateljima:

Posle puno razmišljanja, premijer Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da parlamentarni izbori budu održani zajedno sa pokrajinskim i lokalnim krajem ove, a najkasnije početkom sledeće godine, ekskluzivno saznaje “Alo!” u vrhu Vlade Srbije.

Aleksandar  Vučić

Ovakvu odluku Vučić je doneo kako bi raščistio situaciju u Vladi, u kojoj pojedini ministri više razmišljaju o sopstvenoj promociji nego o politici, koju su dužni da vode u skladu sa usvojenom Vladinom politikom.

– Premijer je zaista dugo i temeljno razmišljao šta da radi u ovakvoj situaciji. Stalna trvenja u medijima, a najviše podmetačine između pojednih ministara, pogotovo između funkcionera Srpske napredne stranke, samo su ga dodatno učvrstila u odluci da pored pokrajinskih izbora u Vojvodini i lokalnih izbora raspiše i vanredne parlamentarne izbore.

Njegova je procena da će se na taj način situacija raščistiti, a on će dobiti priliku da okupi novi tim, koji će biti fokusiran na nastavak reformi i evropskih integracija, što bi na kraju sve zajedno omogućilo ekonomski oporavak i razvoj zemlje. Tačan termin izbora će biti naknadno određen, ali će oni sasvim sigurno biti održani u periodu između 20. decembra i 24. januara – tvrdi izvor našeg lista u vrhu izvršne vlasti.

Hoće li se SPS  ponovo naći  u foteljama

Prema našem izvoru, premijeru su posebno zasmetali pojedini novinski naslovi za koje sumnja da su deo unutarstranačke borbe oko prevlasti u SNS-u. U tim tekstovima visoki stranački funkcioneri vrlo često su denuncirali jedni druge, a sve to je na kraju imalo za rezultat stvaranje loše političke klime u stranci i državi. Jedan od očiglednih primera za to je veštačko stvaranje nepoverenja između Vlade i Predsedništva, koje je takođe usledilo nakon pojedinih tekstova za koje postoji opravdana sumnja da su naručeni iz pojedinih političkih kuhinja koje na taj način žele da profitiraju.

– U takvoj situaciji Vučiću nije ostalo druge mogućnosti nego da to klupko razmrsi izborima na kojima će se odmeriti političke stranke na svim nivoima vlasti. Takođe, izbori su odlična prilika da se i u samom SNS-u odvoji žito od kukolja i da poverenje dobiju oni koji su vredni i sposobni i zaista ga zaslužuju – zaključuje izvor “Alo!” iz Nemanjine.

Tomislav Nikolić 

Vlada pre proleća

Predsednik Nikolić će tako na jesen imati priliku da ponovi čuvenu rečenicu “Srećni novi izbori”, koju je u veoma sličnoj situaciji izgovorio 29. januara prošle godine, kada je objavio da je potpisao Ukaz o raspuštanju Narodne skupštine i Odluku o raspisivanju parlamentarnih izbora, koji su takođe bili vanredni. Izbori po slovu zakona moraju da se okončaju najkasnije za 60 dana od dana raspisivanja, a Srbija bi novu vladu trebalo da dobije pre proleća.

Vučić ide u SAD, Kinu i Rusiju

Premijer Vučić najavio je juče da će u naredna četiri meseca posetiti četiri najveća igrača na svetskoj političkoj sceni – EU, SAD, Rusiju i Kinu. – Nešto pre sredine septembra idem u SAD, u oktobru u Rusiju i mislim da će to biti velika poseta sa velikim brojem privrednika koji idu u Rusiju, a u novembru idem u Kinu. Predsednik ima važnu posetu Kini, razgovore sa predsednikom te zemlje u septembru – rekao je premijer.

Aktuelna vlada oročena na 20 meseci

Aktuelna vlada je formirana 27. aprila prošle godine i ima 19 članova, među kojima su i dva ministra bez portfelja i premijer. Iako je SNS, kao predvodnik koalicije sa NS-om, SDPS-om, Pokretom socijalista i SPO, imao apsolutnu većinu u parlamentu, Vučić je odlučio da vladajuću većinu formira uz podršku koalicije SPS-PUPS-JS.

(Izvor: ALO!)

NAJNOVIJE NA PORTALU

Dobra vest

Preventivni pregledi pacijenata u Domu zdravlja Svrljig

Politika

Predsednik Srpskog pokreta Dveri posetio Svrljig i razgovarao s građanima

Hronika

Stradala osoba u današnjem požaru u ulici Vase Albanca

VAŽNO

VAŽNO SAOPŠTENJE OPŠTINE SVRLJIG POVODOM PRUŽANJA BESPLATNE PRAVNE POMOĆI…

Politika

Boris Tadić u poseti Svrljigu (VIDEO)

Zdravlje na prvom mestu

Briga o zdravlju: Preventivni pregledi u Domu zdravlja Svrljig!

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Povezano

Politika

Predsednik Srpskog pokreta Dveri posetio Svrljig i razgovarao s građanima

Politika

Proglašene četiri liste za parlamentarne izbore – Tri Svrljižana među kandidatima za poslanike

VIDEO

Predsednik opštine Svrljig odlučan: Ne podnosim ostavku uprkos pritiscima

Potvrdio predsednik Vučić

U narednih šest meseci prijem novih 1.200 policajaca u radni odnos

Obilazak predsednika Republike Srbije

VUČIĆ: Fabrika do 250 radnika i rešavanje vodosnabdevanja

Voda, sportska hala...

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio Svrljig (FOTO+VIDEO)

Poseta

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas u poseti Svrljigu

Politika

Opštinski odbor Srpske napredne stranke Svrljig osuđuje pretnje ubistvom upućene predsedniku

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *