Search
Close this search box.
NASTRADAO MLADIĆ
Broj pregleda

Pao radnik sa stuba dalekovoda

Podeli sa prijateljima:

Nemanja S. (24) iz Koceljeva kod Valjeva radnik preduzeća „Elektroistok izgradnja“ iz Beograda nastradao kada je pao stub strujnog dalekovoda na kojem je radio, a to se dogodilo u selu Drainac, kod Svrljiga. 
foto-svrljiske-novine
Arhivska fotografija: Foto/Svrljiške novine

Visokonaponski Dalekovod se nalazio na mestu Mačja glava, a nesrećni radnik je nastradao kada je pao stub koji je povezivao.

Radnik je bio propisno vezan prilikom izvođenja radova na visini, ali je dalekovod iznenada počeo da pada.

Ekipa Hitne pomoći iz Svrljiga je pri dolasku mogla samo konstatovati smrt jer je radnik stradao na licu mesta.

Uviđaj su izvršili pripadnici PS Svrljig.

2 Komentara

  1. Radnik kao sto rekoste najverovatnije je i bio propisno vezan,medjutim taj dalekovod nije bio propisno postavljen,jer da jeste ne bi sigurno pao,a za to je iskljucivi krivac sef! Taj isti sef treba biti optuzen za ubistvo ali ne iz nehata jer on sigurno je vrlo dobro znao koliko je to opasan,odgovoran i zahtevan posao,gde nesme nijedna sitnica da se zapostavi,jer u protivnom moze da bude kobna sto se nazalost i desilo! Da ima imalo zakona,pothitno bi nadlezni organi ispitali kompletan slucaj,zasto je doslo do toga,najverovatnije da se zurilo i da nisu ispostovane sve predvidjene mere predostroznosti!? kao i svuda!Ko je taj koji pozuruje i potrazuje da se posao zavrsi pre predvidjenog roka i da li se tako radi bilo gde u svetu!?? I svu gospodu koja stoji u tom nesagledivom lancu,kazniti drakonskim kaznama po vise desetina godina,a nakon toga bi videli da li bi se i ostali tako ponasali! Tragicno je sto je jedan mlad covek stradao na tako bezobziran nacin! Saucesce porodici!!

  2. Prvenstveno bih izrazio saučešće porodici nastradalog radnika. Žalosno je da smo ostali bez jednog mladog čoveka, pa se priključujem prethodnom komentatoru i podržavam detaljnu istragu ovog slučaja. Mnogo je ozbiljan dogadjaj gubitak života na poslu u Elektrodistribuciji pa neka se tako i ponašaju svi u okviru istražnih radnji. Ko god da ima učešća u odgovornosti za ovaj nesrećni dogadjaj treba da odgovara sa svim svojim životom i imanjem. Veliki je gubitak za Srbiju svaki život, jer nas i ovako ima svakog dana sve manje i manje. Živeo Svrljig!!!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano