80.000 TURISTA POSETILO SVRLJIG
Broj pregleda

Belmužijada oborila sve rekorde posećenosti

Koncertom Ace Lukasa sinoć je zatvorena jubilarna deseta “Belmužijada“ u Svrljigu.

lukas

U danima Belmužijade – privredno-turističke i kulturne manifestacije – 31. jula, 1. i 2. avgusta Svrljigom je prodefilovalo više od 80 000 posetilaca – turista iz svih krajeva Srbije i inostranstva.

Prvo mesto u tradicionalnom spravljanju belmuža zauzela je tročlana ekipa iz svrljiškog sela Vlahovo, drugo mesto pripalo je predstavnicima opštine Belogradčik iz Bugarske, dok su se trećim mestom i bronzanom medaljom zadovoljili takmičari sela Đurinac.

Za najlepšu pastiricu u kategoriji devojke od 17 i više godina, izabrana je Bojana Ljubomirović, za prvu pratilju izglasana je Ana Stamenković a za drugu Anđela Mitić.

Sveukupni pobednik u tradicionalnim-sportskim disciplinama je ekipa iz Plužine, a najlepši ovogodišnji štand imalo je udruženje “Gorska vila“ iz Svrljiga.

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović dodelila je i zahvalnice pojedincima koji su doprineli i pomogli u realizaciji, organizaciji i promociji “Belmužijade“, a među njima našao se i poslanik Milija Miletić – idejni tvorac ove manifestacije.

Inače, Svrljigom je prošlo 80000 turista. Prvog dana zabeležena je posećenost od 20 000 ljudi, kada je i održan “Sabor gajdaša balkanskih zemalja“, drugog dana Svrljig je posetilo 25 000 ljudi, i treće finalne večeri – kada je priređen i neviđeni spektakl – koncert Ace Lukasa u Svrljig se sjatilo više od 40 000 ljudi.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA