SVRLJIG 2015.
Broj pregleda
[post-views]

Počeo ”Vidovdanski turnir u malom fudbalu”

Na Vidovdan, 28. juna, po 59. put otvoren je najstariji turnir u malom fudbalu u Srbiji – ”Vidovdanski turnir u malom fudbalu” u Svrljigu.

turnri-svrljig
Obraćanje narodnog poslanika Milije Miletića

Turnir je ozvaničila predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović istakavši od kolikog je značaja tradicija koju neguje ova opština prema najstarijem turniru u Srbiji.

Pozdravljam sve učesnike i posetioce turnira. Želim vam fer plej borbu na terenu kao i do sada, rekla je predsednica opštine Jelena Trifunović prilikom otvaranja turnira.

Prisutnima se obratio i narodni poslanik Milija Miletić. On je najavio nova ulaganja u sportsku infrastrukturu, uređenje SC ”Pastirište” i završetak radova na bazenu.

Po dobrom starom običaju početni udarac na prvoj ovogodišnjoj utakmici u seniorskoj kategoriji izvela je đak generacije SŠ ”Dušan Trivunac Dragoš” Dragana Živadinović.

Dragana
Đak generacije SŠ ”Dušan Trivunac Dragoš”

Inače, na ovogodišnjem turniru prijavljeno je oko pedesetak ekipa iz Svrljiga, Niša, Knjaževca, Aleksinca i drugih gradova i opština u okruženju.

Direktor 59. ”Vidovdanskog turinira u malom fudbalu” je predsednik FK ”Svrljig” Dejan Branković, organizator Centar za turizam, kulturu i sport, a pokrovitelj Opština Svrljig.

O TURNIRU:

Prvi turnir održan je pedesetih godina, pod nazivom ”Tri korne penal”. Kasnije je preimenovan u ”Julski turnir” u čast julskih praznika, da bi na kraju dobio ime ”Vidovdanski turnir u malom fudbalu”.

ZVANIČNA FEJSBUK STRANICA TURNIRA/ REZULTATI / OBJAVE / SAOPŠTENJA..

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Jedan komentar

  • odakle 50 ekipa mozda sa sve sela tj m.zajednica upropastili ste turnir nacisto,sledece godine podignite nagradu na 700.000 dinara i imace vise ekipa a ovako seniori 12-13 sramota,nekada su bili preko 100 ekipa a sada sve skupa jedva 50

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *