Search
Close this search box.
EKONOMIJA
Broj pregleda

U Svrljigu 200 novih radnih mesta

Podeli sa prijateljima:

Na inicijativu narodnog poslanika Milije Miletića danas je održan sastanak privrednika i predstavnika lokalne samouprave opštine Svrljig na temu otvaranja novih radnih mesta u 2015. godini.

zaposljavanje-svrljig

Za upošljavanje Svrljižana opredeljeno je 21 milion dinara, od kojih je 9 miliona obezbedila opština Svrljig – a ostatak Nacionalna služba za zapošljavanje i biće usmereni na realizaciju programa stručne prakse, samozapošljavanje Svrljižana i  javne radove koji će se obavljati na teritoriji svrljiške opštine.

Miletić je iskoristio priliku da prisutne upozna sa novim programom ’’Obuka kao posao poslodavca’’ gde bi Mašinska industrija MIN DIV Svrljig mogla da uposli  150 radnika.

U tom programu opština Svrljig direktno subvencioniše poslodavca dva meseca, dok poslodavac nakon toga preuzima obavezu prema radnicima i finansira program narednih šest meseci.

Pomoćnik predsednice opštine Svrljig Marko Mladenović kaže da je akcenat u upošljavanju fokusiran na mlade ljude i da će novo zaposlenje putem programa dobiti oko 200 mladih ljudi.

Načelnica opštinske uprave opštine Svrljig Dejana Mitić ističe da će se sprovođenjem aktivne politike zapošljavanja  u mnogome poboljšati ekonomski položaj mladih ljudi, ali i uopšte poslovni ambijent u Svrljigu.

3 Komentara

  1. Puna podrška Marku Mladenoviću i Kancelariji za mlade!!!!!. Naravno, mlade treba zapošljavati ali se tu odmah postavlja i pitanje ZZ Svrljižanka kao okvira koji stvara uslove za zapošljavanje mladih ljudi na seoskim područjima opštine Svrljig. Koliko je dosadašnji rad ove zadruge stvorio okvir za mlade ljude koji imaju dedovinu na teritoriji opštine i sada hoće da se bave poljoprivrednom proizvodnjom (možda i preradom svoje i tudje matične proizvodnje)????- Do koje mere ova zadruga može da pruži podršku mladim poljoprivrednicima, kada je u pitanju plasman njihove proizvodnje na srpskom i inostranom tržištu???. Živeo Svrljig!!!.

  2. Gospodin Milija Miletic izgleda da je pozajmio visoku tehnologiju od ministra g. Gasica (Teleprontovanje) s’obzirom da ga svuda ima i sve postize!! Svaka cast g. Mileticu na izuzetnim rezultatima!!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svečano otvaranje večeras

I Likovna kolonija ,,Vinski put”

Obaveštenje

U nedelju preventivni pregledi štitaste žlezde u svrljiškom Domu zdravlja

Poljoprivreda

Rok za zahteve za subvencije od 18.000 dinara produžen do 1. aprila

Signal

OBAVEŠTENJE: 6. marta redovna provera sistema za javno uzbunjivanje

Kanal džet

Vlada Japana donirala vrednu mašinu svrljiškom komunalcu

Sportski dani

ZONA CENTAR: Prvenstvo se nastavlja u subotu!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano