NOVA POBEDA

Nakon pisanja rešen problem u Grbavču

Broj pregleda

Nakon što su “Svrljiške novine“ 24.05.2015. godine objavile saopštenje koje nam je prosledila jedna žiteljka Grbavča, a radi se o nedovšrenoj brani u blizini hrama Sv. Trojice u Grbavču, nadležni su sanirali i dodatno uredili ovaj deo sela.
popravljen

Prolaz vode nije kontrolisan i voda je obrušila zemlju sa jedne strane, dovoljno da meštani teško dolaze do izvora, kako neko kaže lekovite vode. Postavljena daska trenutno predstavlja jedini prelaz preko reke.  31. 05. 2015. odnosno dan kada se otvara hram i meštani nose kolač je za samo par dana. Šta će nadležni preduzeti? Ovo je dokaz kako jedna lepa i korisna zamisao može biti nestručno i nesavesno odrađena… pisalo je tada u saopštenju koje je stiglo na adresu “Svrljiških novina“.

Pogledajte kako je tada izgledala ova mini brana na tom mestu:

Grbavce Izvor: Redakcija, foto: M. M.

Pročitajte i

Foto: D.M.

FOTO UBOD: ,,Dalje nećeš moći“

Ranijih godina imali smo prilike da parkovske klupe viđamo svuda po centru grada, jednom su je zakačili i na spomeniku u parku, sve dok nisu

Betonirana ulica, foto: J.M.

FOTO INFO: Betonirali ulicu?

Portal ,,Svrljiške novine“ ranije je izvestio o radovima koji su se odvijali na uglu Hadžićeve i Svetozara Markovića. Tom prilikom iskopan je deo puta, a

3 Komentar

  • Veliko HVALA!!!
    Dokaz da bez javne price o problemu nema ni resenja….Da se o ovome cutalo ne bi se ni resilo.
    Jos jednom Hvala!

    • Puna podrška Bojani Marković i Svrljiškim novinama!!!!. Treba javno govoriti o problemima sa kojima se susreću žitelji sela na teritoriji Svrljiške opštine. Eto posla za mlade koji bi želeli da volontiraju kao novinari u Svrljiškim novinama, ali i za to treba da potvrdu daju čelnici ovih novina. Pozivam svršene srednjoškolce da čitavo leto uče izradi vesti uz pomoć vlasnika Svrljiških novina. Oni će naučiti mnogo o elektronskom novinarstvu, dok će Svrljiške novine dobiti novu krv, novu snagu i pregršt dobrih ideja za vesti i reportaže. Živeo Svrljig!!!.

  • Cinjenica je da skoro svi zele da napuste svoj rodni kraj zbog kojekakvih problema,a niko a pogotovo mladi ne zele da pokrenu inicijativu i da se problemi resavaju.Do sada sam bila ponosna na svoju opstinu,ali od sada sam jos ponosnija i spremna da ako niko drugi nece bar ja budem pokretac inicijative za bolje dane sela,i seoskog turizma cele Opstine Svrljig.Ovim putem pozivam sve da se pokrenu i pomognu razvoju nase opstine.Ako sam mogla ja kao student prve godine Tehnoloskog fakulteta u Leskovcu,moze i bilo ko drugi bilo to mladji ili stariji.Voljna sam da pomognem kako Svrljiskim novinama tako i ziteljima u svom okruzenju.Srdacan pozdrav i Ziveo Svrljig!

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *