Search
Close this search box.
OSMACI
Broj pregleda

Učenici OŠ ”Dobrila Stambolić” proslavili maturu

Podeli sa prijateljima:

Učenici osmog razreda OŠ „Dobrila Stambolić“ u Svrljigu proslavili su u ponedeljak, 1. juna, malu maturu. Za đaka generacije proglašena je Katarina Cvetković.

matura

Katarini Cvetković – đaku generacije je kao nagradu Skupština opštine Svrljig dodelila pohvalnicu koju joj je uručio pomoćnik predsednice Opštine Marko Mladenović, a pripala joj je i novčana nagrada Opštine u iznosu od 10.000 dinara koju joj je dodelio odbornik u lokalnoj Skupštini i narodni poslanik Milija Miletić.

Osmaci su završetak osmogodišnjeg školovanja obeležili defileom od Gradskog parka do školskog dvorišta gde su ih dočekali trubači.

Jedan komentar

  1. Čestitke učenici generacije, ali i svim sad već svršenim osmacima. Predstoji im veliki ispit – polaganje male mature i upis u željene srednje škole. Ovom prilikom bih mogao da im poželim sav uspeh, ali pored toga bi i preneo mišljenje kao roditelj jednog osmaka. Srećan smo kao roditelji radio na prepoznavanju pravog puta u profesionalnoj opredeljenosti našeg sina. Svima koji takve sreće nisu, preporučujem da sagledaju gde mogu od konkretnih stručnih škola da se opredele jer svako gimnazijsko odlaganje opredeljenja za četiri godine neće pomoći našoj deci. Ko je kapaciteta da nastavi taj će ići na više škole i fakultete ali ko to nema u osnovi neka se hvata konkretnih struka jer ima posla i ovde i u inostranstvu koji će još decenijama da nedostaju a tu prvenstveno mislim na medicinske sestre i tehničare. Učite deco strane jezike, a pre svega nemački i engleski, pa ćete imati izvesnu budućnost. Živeo Svrljig!!!.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano