REDOVNI RADOVI LOKALNE SAMOUPRAVE

Prolećna sadnja cveća u Svrljigu

Broj pregleda

U toku jučerašnjeg popodneva u Svrljigu je posađeno oko 3500 sadnica raznolikog cveća na nekoliko lokacija u  užem centru grada.

uredjenje-parka-svrljig

Radnici JKSP “Svrljig“ sadili su cveće u centru Svrljiga, u Gradskom parku, ispred škole, kod zgrade Opštine, kao i pored železničke stanice.

ispred-opstine

Posađeno je šest vrsta cveća i to celozja, cinerarija, bombonice, begonije, lepi jova i šiblje berberis.

drvece-svrljig

Pored cveća, u toku ove nedelje zasađen je novi drvored srebrno lisnog jasena, od centra do rampe.

sadnja

Radove je u toku jučerašnjeg dana obišla predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović sa saradnicima.

Pročitajte i

Voda, ilustracija, foto: M.M.

Važno obaveštenje za meštane Prekonoge!

Selo Prekonoga ostaće bez vode 28.10.2021. godine zbog intervencije na vodovodnoj mreži, saopšteno je portalu ,,Svrljiške novine“ iz Javnog komunalnog stambenog preduzeća ,,Svrljig“ Svrljig.  Planirane

Gradski park, spomenik, foto: Svrljiške novine

Rekonstrukcija spomenika u gradskom parku

Zajedno sa izgradnjom novih staza za šetanje i rekonstrukcijom mobilijara, radi se i na uređenju centralnog spomenika u gradskom parku. Godinama unazad spomenik palim borcima

2 Komentar

  • Ovo je prava stvar za promociju Svrljiga pa ostaje mladima da se angažuju na društvenim mrežama i naprave prodor ovako umivenog i sredjenog Svrljiga u svet gde se želi videti nešta novo – a šta može biti bolje od Tortijade, Janijade, Belmužijade i drugih manifestacija koje se dešavaju tokom godine u Svrljigu i okolini. Kad rekoh mladi to mislim na sve one koji su završili srednju školu u Svrljigu ali nisu našli posao u svom mestu a imaju dobro znanje na PC. Imaju Marka Mladenovića i njegovu Kancelariju za mlade pa mogu da daju doprinos gradnji socijalnog preduzetništva u smislu usluga. Napred u preduzetništvo mladih sa Markom i njegovom ekipom. Živeo Svrljig!!!!.

  • A zašto nema kukurek ispred zgrade Direkcije ?

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *