Search
Close this search box.
ISTOČNA SRBIJA
Broj pregleda

Svrljig centar za razvoja stočarstva

Podeli sa prijateljima:

Na inicijativu narodnog poslanika Milije Miletića u ponedeljak, 4.maja, održan je sastanak u Skupštini Srbije na kome su pored predstavnika lokalnih samouprava Svrljiga i Užica prisustvovali i Nenad Budimović predstavnik Privredne komore Srbije zadužen za poljoprivredu  i zainteresovani investitori iz Yildirim Mehmet i Uluca Zekeryya Aybar iz Turske i Mehić Semir i Nurija Mehić iz Bosne i Hercegovine.

sastanak-u-skupstini-srbije

Tema razgovora bila je unapređenje kozarstva na području Republike Srbije, posebno na području zapadne Srbije, gde bi centar bio grad Užice i istočne Srbije gde bi centar bio Svrljig.

Predloženo je da Svrljig kao loklani centar bude ujedno i nosioc ovog velikog Projekta u istočnoj Srbiji, te da se svrljiški farmeri maksimalno angažuju oko njega sa većim brojem porodičnih farmi, naglasio je Miletić.

01

U narednom periodu planira se izgradnja do 1000 porodičnih farmi sa oko 150 grla koza. Farmerima bi bio zagarantovan plasman svojih proizvoda kao i finansijska podrška za otpočinjanje porodičnog biznisa, rečeno je na sastanku.

Inače, potencijalni investitori koji planiraju da u narednom periodu posete i Svrljig, pre sastanka u Skupštini, sastali su se sa predstavnicima Vlade Republike Srbije.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano