ISTOČNA SRBIJA
Broj pregleda

Svrljig centar za razvoja stočarstva

Na inicijativu narodnog poslanika Milije Miletića u ponedeljak, 4.maja, održan je sastanak u Skupštini Srbije na kome su pored predstavnika lokalnih samouprava Svrljiga i Užica prisustvovali i Nenad Budimović predstavnik Privredne komore Srbije zadužen za poljoprivredu  i zainteresovani investitori iz Yildirim Mehmet i Uluca Zekeryya Aybar iz Turske i Mehić Semir i Nurija Mehić iz Bosne i Hercegovine.

sastanak-u-skupstini-srbije

Tema razgovora bila je unapređenje kozarstva na području Republike Srbije, posebno na području zapadne Srbije, gde bi centar bio grad Užice i istočne Srbije gde bi centar bio Svrljig.

Predloženo je da Svrljig kao loklani centar bude ujedno i nosioc ovog velikog Projekta u istočnoj Srbiji, te da se svrljiški farmeri maksimalno angažuju oko njega sa većim brojem porodičnih farmi, naglasio je Miletić.

01

U narednom periodu planira se izgradnja do 1000 porodičnih farmi sa oko 150 grla koza. Farmerima bi bio zagarantovan plasman svojih proizvoda kao i finansijska podrška za otpočinjanje porodičnog biznisa, rečeno je na sastanku.

Inače, potencijalni investitori koji planiraju da u narednom periodu posete i Svrljig, pre sastanka u Skupštini, sastali su se sa predstavnicima Vlade Republike Srbije.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *