Search
Close this search box.
POLJORPIVREDA
Broj pregleda

Saradnja Svrljiga i Valjeva

Podeli sa prijateljima:

Narodni poslanik Milija Miletić, šef Odseka za privredu opštine Svrljig Vlada Krstić, zamenica predsednika SO Svrljig Dragica Ristić i šef odborničke grupe SPS-JS-NS Radovan Mitić protekle nedelje boravili su u Valjevu gde su sa tamošnjim predstavnicima lokalne samouprave razgovarali o podsticajnim merama i razvoju poljoprivrede dveju opština.

Valjevo

Na sastanku sa gradonačelnikom Valjeva Stankom Terzićem i zamenikom gradonačelnika i opštinskim većnikom zaduženim za lokalni ekonomski razvoj Nikolom Radojičićem razgovarano je o podsticajnim merama u poljoprivredi grada Valjeva i opštine Svrljig.

Milija Miletić je predložio da se u narednom periodu inicira povezivanje zemljoradničkih zadruga ’’Svrljižanka’’ iz Svrljiga sa valjevskom zemljoradničkom zadrugom kako bi zajedno nastupali pri nabavci umatičenih grla junica simentalske rase.

U razvoju poljoprivrede i stočarstva leži ekonomski oporavak Srbije. Svrljig ulaže znatna sredstva za oživljavanje sela i razvoj poljoprivrede i jedna smo od vodećih opština u tome, kaže Miletić i dodaje da je opština Svrljig raznim podsticajnim merama zaustavila opadanje stočnog fonda i intezivno radi na unapređenju istog.

Valjevo 2

Šef odborničke grup SPS-JS-NS Radovan Mitić istakao je da Svrljig ima odlične predispozicije za razvoj stočarstva, što može biti jedna od glavnih veza Svrljiga i Valjeva u daljoj saradnji.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano