EKONOMSKA KRIZA
Broj pregleda

”Božićni festival” prihodovao manje nego lane

Iva Antić opštinska većnica zadužena za mlade održala je konferenciju za novinare povodom završetka sedmog ”Božićnog festivala” koji je održan od 27.12.2014. do 07.01.2015. godine u Svrljigu.

BF-2015Za razliku od prošle godine kada je za vreme trajanja Festivala prikupljeno 103.700,00 dinara, ovogodišnji ”Božićni festival” prihodovao je znatno manje, odnosno 71.670,00 dinara.

Prikupljen iznos biće uplaćen roditeljima bebe Tijane koja živi na selu, a novac će biti namenjen za poboljašnje uslova života, kao i priključenje električne energije, jer ova porodica već duže vreme nema struje.

Centar će intervenisati jednokratnom pomoći ukoliko sredstva za prikuljučenje struje nisu dovoljna, poručila je Vesna Nedeljković, direktorka Centra za socijalni rad u Svrljigu.

Inače, najveći deo novca prikupljen je u okviru licitacije likovnih radova mladih svrljiških umetnika dece, isto tako i afirmisanih umetnika kao što su Srđan Stanišić, Miljan Milenković, Saška Petković i drugi.

Jedino što ove godine nije ušao u prikupljenu cifru, jeste iznos koji je prikupljen u okviru tradicionalnog novogodišnjeg koncerta KUD ”Svrljig”. Oni su zadržali novac za svoje potrebe što je njihovo pravo, kaže Iva Antić.

Ona je iskoristila priliku i zahvalila se organizatoru Centru za turizam, kulturu i sport i pokrovitelju Opštini Svrljig, kao i svim sponzorima i Svrljižanima koji su učestvovali i dali svoj doprinos u organizovanju Festivala.

 

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

4 Komentara

  • E, moj
    Dusko obrukao si se nacisto

  • Sto se dusko obrukao,pa i on covek ima troskove a nema sponzore i sta vec.Ne znam sta je ova Iva Antic umislila da je.Grozim se nje

    • Mogao je makar 1000 dinara da prilozi za bolesnu devojku

  • Ivi Antić i Marku Mladenoviću želim da dobro promisle kako će izgledati 8. Božićni festival, a poučeni iskustvom ovogodišnjeg. Sledeći se već sada počinje pripremati, pa kada se dodje u decembar ove godine samo se pojačavaju odredjene aktivnosti njegove promocije. Nije mi jasno koliko im treba da shvate da toliki koncentrat značajnih datuma ne ostavlja se samo tako površinski obradjen, a onda se sa prikupljenom cifrom dure kao manjom u odnosu na prethodnu godinu. Imate vas dvoje mnogo toga dobrog da stavite tih dana na program jer od gregorijanskog do julijanskog Božića imate mogućnost da ceo hrišćanski svet dovedete u Svrljig. Pitanje je samo opredeljenje vrha opštinske uprave i USS, da li hoće ili ne da to podrži raspoloživim ljudskim i materijalnim resursima. Lepo je to što se pomoglo detetu ali nesmemo da zaboravimo da je pomoć stigla i KUD, pa sve zajedno okrenite u dobru stranu kad sednete sa predsednicom Jelenom i postavite koncept novog festivala. Ja vam preporučujem da koristite na ovom prostor da promovišete druga dešavanja u Svrljigu, a to je pre svega Vidovdanski turnir u malom fudbalu i Belmužijada (jer gadja ciljnu grupu MLADI). Naravno, sve ovo mislim na potrošače koji će na Božićni festival doći iz većih urbanih sredina kao što su Niš i Knjaževac. Znači, programski sledeći Božićni festival treba da bude šire koncipiran i na nivou dešavanja Belmužijade – dignut do internacionalnih učesnika, koji bi bili interesantni za gledaoce iz većih gradova u ovom delu Srbije. To može ako se u tom pravcu pokrene i narodni poslanik M. Miletić. Živeo Svrljig!!.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *