VOLONTERI POMAŽU UGROŽENIMA
Broj pregleda

Svrljiška sela okovana ledom

Sela u svrljiškom kraju već sedmi dan u mraku, okovana ledom. U Bučumu struju nemaju osam dana, a stanje u skoro svim selima je alarmantno. 

USS-Akcija

Volonteri, aktivisti i članovi Ujedinjene seljačke stranke na čelu sa predsednikom Milijom Miletićem danas su pritekli u pomoć radnicima Elektrodistribucije,  ali i meštanima ugroženih sela.

Članovi i volonteri
Članovi i volonteri

Pozivam sve građane i mesne zajednice da se uključe i pomognu žiteljima ugroženih sela. Sada je bitno da zajedno radimo i rešimo ove velike probleme koje su nas zadesile elementarnom nepogodom, poručio je Miletić.

Miletic
Blokiran put kod Tijovca

Mladi ljudi iz Ujedinjene seljačke stranke danas su pomagali očistili putne pravce prema Tijovcu, Bučumu, Burdimu i ostalim selima u ovom delu Svrljiga.

Trenutno je 262 potrošača bez struje, odnosno tri sela i dva zaseoka i to Bučum, Lukovo i Vlahovo, kao i zaseoci Manojlica i Mali Tijovac.

VELIKE ŠTETE I U POLJOPRIVREDI

Vocnjak
Uništen voćnjak

Predsednik Ujedinjene seljačke stranke i narodni poslanik Milija Miletić saopštio je danas da su i poljoprivredna dobra uništena. Mladi zasadi voćnjaka su uništeni 50 odsto.

Voćke su popustile i lome se. Ovo je katastrofa za poljoprivredu svrljiškog kraja, tako da osim problema sa električnom energijom imamo problema u voćarstvu, rekao je Miletić i dodao da će ove probleme izneti na prvoj sednici Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

U narednom periodu Opštinska komisija za procenu štete radiće na proveri useva i voćnjaka u atarima svrljiških sela.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

1 Komentara

  • Uzas. Sta je ovo, dokle Srbija jos da pati. Zar smo tolko losi da nas Bog kazni. Da se ne ponasamo kako treba jeste ali nisu svi isti.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *