Search
Close this search box.
UVEK UZ SVOJE SVRLJIŽANE
Broj pregleda

Miletić obišao sela bez struje

Podeli sa prijateljima:

Narodni poslanik i predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić obišao je danas žitelje svrljiške opštine koji su ostali bez struje usled vremenskih neprilika.

Poslanik-sa-narodom
LUKOVO/ Stefanović Mirijana (82) i narodni poslanik Milija Miletić

Poslanik je danas obišao sela Burdimo, Okolište, Lukovo i Vlahovo, gde je stanje alarmantno i razgovarao sa meštanima o trenutnoj situaciji na terenu.

Miletic
Veroljub u mraku

Glava porodice Đorđević Veroljub kaže da je Burdimo bez struje šesti dan i da se meštani snalaze kako znaju i umeju.

Navikli smo na sve, prebrodićemo i ovo što nas je zadesilo, kaže Veroljub koji umesto sveća i fenjera koristi lični izum od pivskog zatvarača i masti kao kućnu rasvetu.

Blokiran put kod Lukova
Blokiran put kod Lukova

U Lukovu je bila još teža situacija nego u Burdimu. Tamo su načisto blokirani putni pravci, grane i stabla su na putu, svakog trena pukne po jedno stablo i nije bezbedno.

Lukovo
Još jedan blokiran put

Na dvadesetak mesta smo odblokirali put. Stanje je alarmantno i ugroženo je trenutno petnaestak sela. Veoma je važno da se žitelji angažuju i samoinicijatvno održavaju svoje seoske puteve u ovim trenucima, kaže Miletić.

MILIJA-MILETIC
Blokiran put kod Okolišta

Miletić je izneo zamerku na održavanje regionalnih puteva koji prolaze kroz Svrljig, jer smatra da su ranije trebali da se uređuju, odnosno da se seku grane i da se uređuje drvored pored puta. Takođe, on je poručio da su i nadležni iz Elektrodistribucije trebalo ranije da obiđu terene i na taj način preduprede nevolje koje su nas sada zadesile.

Zabrinuti Lukovci
Zabrinuti Lukovci

Situacija je teška i ljudi su ugroženi. Moramo jedinstveno delovati i pomoći našim Svrljižanima koliko god to možemo, poručio je Milija Miletić.

Podsećamo
Dok je vršio funkciju predsednika opštine Svrljig Milija Miletić je od Elektrodistribucije tražio da se na mnogim mestima zamene trule i loše bandere, ali na 95% mesta to nije izvršeno.

Jedan komentar

  1. G. Mileticu.Sto se tice elektrodistribucije tu ste u pravu,u moje selo OKOLISTE u dvoristu se nalaze dva elektricna stuba u raspadajucem stanju,jedan stub se navalio na ekonomski objekat a drugi stub je na 5m od kuce gde mi zivi majka,pre dva meseca sam obavestila nasu distribuciju i kad su izasli na licu mesta receno je da moze jos da posluze, nedo Bog da padne preko kuce….

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano