Search
Close this search box.
NEMA VIŠE CILE-MILE
Broj pregleda

Socijalna pomoć mora da se zaradi!

Podeli sa prijateljima:

Vlada Srbije donela je uredbu po kojoj će svi radno sposobni korisnici socijalne pomoći morati da rade ili se obrazuju da bi ostvarili to pravo, izjavio je ministar za rad i socijalna pitanja Aleksandar Vulin. Onima koji odbiju zaduženje koje im odredi centar za socijalni rad pomoć će najpre biti umanjena, a ako odbiju i drugi put biće ukinuta!

timthumb

„Socijalna pomoć neće biti pomoć nego zarada. Ne može da bude poplava u Obrenovcu ili Šapcu i da dolazi hiljade volontera, a da nijedan korisnik socijalne pomoći ne dođe da brani svoj grad”, rekao je ministar.

Prema njegovim rečima, onima koji odbiju zaduženje koje im odredi centar za socijalni rad pomoć će najpre biti umanjena, a ako odbiju i drugi put biće ukinuta. Zaduženja će određivati nadležni centri u sradnji sa lokalnim samoupravama, rekao je Vulin i dodao da će pre toga njegovo Ministarstvo doneti odgovarajuće pravilnike, a socijalni centri i lokalne vlasti potpisati sporazume.

On je dodao da je u rebalansu budžeta za 2014. godinu predviđeno više novca za isplatu otpremnina radnicima preduzeća u restrukturiranju koji će ostati bez posla. Što se tiče socijalne politike, Vlada Srbije jednoglasno je odlučila da se socijalna davanja neće smanjivati, naglasio je Vulin.

„To znači da se dečji dodatak neće smanjivati, da se roditeljski dodatak neće smanjivati i da lokalne samouprave u najvećoj mogućoj meri neće smanjivati socijalna davanja“, rekao je Vulin.

(Alo)

3 Komentara

  1. Postavlja se pitanje imaju li Centar za socijalni rad opštine Svrljig i opštinska uprava Svrljiga dovoljno ljudskih i materijalnih resursa da već danas krenu u pripremne aktivnosti, pa da odmah kad nadležno Ministarstvo spusti na njih nadležnost mogu reagovati i odredjen broj korisnika uputiti na odredjene poslove. Hajte da budemo realni i da sve to spojimo sa iskazima direktora javnih preduzeća na sastanku sa predsednicom Jelenom Trifunović, da im nedostaje radne snage. Ima li tu prostora da se odmah sastanu sa predsednicom Jelenom i čelnicom Centra za socijalni rad i iskažu kakvi su im kadrovi potrebni, za koje poslove i na koji rok. To može odmah da se radi, da se ima specifikacija za ljude i poslove pa da se odmah selektuju korisnici socijalnih davanja kada Ministarstvo uradi svoje obaveze. Takvim postupanjem direktori bi potvrdili opravdanost svojeg sedenja na tim mestima, a predsednica Jelena bi mogla da spremno reaguje kad tome dodje čas i uredi ovaj grad a time i opravda svoje mesto, odnosno naznačenu Uredbu Vlade Republike Srbije. Ne čekajmo šta će država uraditi za nas, već gledajmo šta mi možemo da uradimo za nju u Svrljigu!!!!. Živeo Svrljig!!!!.

  2. postoji dosta slucajeva gde su korisnici socijalne pomoci zaposleni kod privatnika i rade na crno, a takodje ima i dosta njih koji su veoma imucni i nekako su stekli pravo na pomoc.
    trebalo bi da sve njih, ako nema gde drugde, angazuju na uredjenju grada, parka, groblja a i po potrebi ustupe nekom preduzimacu a on da uplati novac u gradsku kasu.
    dosta njih vreme provodi odmarajuci, pecajuci, a radnik nema vremena nizasta dok pritom radi za nesto malo vise od socijale…

  3. Ima mnogo nacina da se ustedi kao sto su na primer plate ministara i njihovih pomocnika koje iznose jako mnogo a novom uredbom bice im smanjeno svega 10 posto zar to nije sramota.Najveci teret ce podneti ovaj jadni napaceni srpski narod tj.penzioneri ,pa evo sad na udaru su i socijalno ugrozeni koji nemaju od cega da zive .NAJVAZNIJE JE DA NASI POLITICARI NE OSETE KRIZU NI STEZANJE KAISA KAO STO NAROD STEZE VEC UNAZAD 20 GODINA

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano