Search
Close this search box.
REDOVNO ZASEDANJE
Broj pregleda

Predsednica sa direktorima o poslovanju

Podeli sa prijateljima:

Predsednica opštine Svrljig, Jelena Trifunović, održala je danas redovni mesečni sastanak sa direktorima javnih preduzeća i ustanova sa teritorije opštine Svrljig.

SASTANAK DIREKTORA

Sastanku su prisustvovali predstavnici Osnovne i Srednje škole, Vrtića, JKSP “Svrljig“, JP Direkcije za izgradnju Svrljiga, Doma zdravlja, Centra za socijalni rad, Centra za turizam, kulturu i sport i Crvenog krsta Svrljig.

Slaviša Milivojević, predstavnik Centra za turizam, kulturu i sport, ističe da je ova ustanova u minulom mesecu imala pregršt aktivnosti oko organizovanja manifestacija koje su deo kulturnog leta Svrljiga. On dodaje da se aktivnosti nastavljaju već polovinom meseca na arheološkim istraživanjima na lokalitetu kod Niševca, a potom i na pripremi muzealija za buduću zgradu muzeja u Svrljigu.

Direktor Osnovne škole, Saša Golubović, na kratko upoznao je prisutne o aktivnostima prvog školskog dana, te istakao da Škola i osoblje iz ove ustanove nije u štrajku, kao većina škola u Srbiji.

Predstavnici Doma zdravlja Svrljig obavestili su da je od juče, po ustaljenom rasporedu, počeo obilazak 10 isturenih ambulanti po selima.

Poverenik Crvenog krsta, Stevan Stojanović, kaže da ova organizacija trenutno dostavlja pakete socijalno ugroženom stanovništvu širom opštine.

Na kraju sastanka zaključeno je da se u svim ustanovama aktivnosti odvijaju po planu i da sve protiče bez većih problema, a kao najveći problem, u skoro svim ustanovama, direktori navode manjak radno angažovanih lica, odnosno stručnog kadra.

2 Komentara

  1. Direktori ustanova iskazali su da im je najveći problem u manjku stručnog kadra. Ovde se postavlja pitanje da li su oni ovo stvarno rekli ili novinar nije dobro preneo njihov zaključak. Apsurd je da se sa postojećom strukturom registrovanih nezaposlenih lica u filijali NSZ u Nišu, može ovako nešta izneti od ovih odgovornih lica opštine Svrljig, a ne postideti se u najmanjem slučaju. Pravo je vreme da se postavi pitanje Lokalnog akcionog plana zapošljavanja opštine Svrljig za 2014. odnosno formulacija lokalne politike zapošljavanja, pošto je dugi niz godina na vlasti upravo USS. Evo konkretnog upita za novoformiranu Kancelariju narodnog poslanika, pošto očigledno taj problem prevazilazi postojeće ljudske i materijalne resurse opštine Svrljig. Ovde se baš može citirati Mladen Delić sa onom poznatom rečenicom:”Ljudi, dal je to moguće????”.

  2. Kada je rec o kadru, prvenstveno se misli na upraznjena mesta, a na kojima su radnici do skora radili pa su zbog odlaska u penziju ili ne daj boze smrtnih slucajeva ta ista ostala upraznjena.
    Takodje, koliko znamo, i koliko je otome obavestena javnost, u javnom sektoru nema primanja do 2015. a mozda ce taj rok biti produzen i na dalje. Na sta to ukazuje? Na manjak nezaposlenih lica, odnosno strucnog kadra za obavljanje nekog posla.
    Tako isto je i u vecim i onim jos vecim gradovima. Ali, oni trenutno primaju i bez konkursa i saglasnosti, dok to nije slucaj u Svrljigu.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sport

Veliki fudbalski praznik u Svrljigu: FK “Svrljig” dočekuje lidera, OFK “Brzi Brod” iz Niša

FOTO / VIDEO

Krenuli radovi na uređenju korita Svrljiškog Timoka

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano