PRAVOSLAVLJE

Vladika Jovan služio Svetu liturgiju u svrljiškom hramu

Broj pregleda

U jedanaestu nedelju po Duhovdanu, Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški Jovan služio je Svetu Arhijerejsku Liturgiju u hramu sv. Konstantina i Jelene u Svrljigu.

Episkop

Proteklog vikenda, u nedelju, u svrljiškom hramu sv. Konstantina i Jelene, Svetu liturgiju služio je Episkop niški Jovan, i tom prilikom blagoslovio je mnoge prisutne vernike i žitelje svrljiške opštine. Tom prilikom njemu su sasluživali sveštenici svrljiškog namesništva.

Beloinje

Ovom svetom činu prisustvovao je i narodni poslanik Milija Miletić.

Jovan

Nakon Svete Službe Episkop Jovan obišao je i hram sv. apostola Marka, u izgradnji, koji se nalazi u svrljiškom zaseoku Beloinje. Tamo je Episkopa dolično dočekalo stanovništvo tog prekrasnog kraja, a on se njima obratio u svojoj arhipastirskoj besedi, rečima punim ohrabrenja, ljubavi i utehe.

Pročitajte i

Badnjak ispred zgrade opštine Svrljig, foto: M.M.

Ovako je u Svrljigu obeležen Badnji dan

Danas u 14 časova od zgrade opštine Svrljig krenula je litija ka crkvi Svetog cara Konstantina i carice Jelene.  Ovogodišnji kolačar, predsednik opštine, Miroslav Marković,

Fasada crkve, foto: D. Miladinović

DANAS JE MIHOLJDAN

SPC i pravoslavni vernici 12. oktobra obeležavaju praznik Svetog Kirjaka, u narodu poznatiji i kao Miholjdan, vezan za smenu leta i jeseni. Prema narodnom verovanju,

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.