Search
Close this search box.
DF 2014
Broj pregleda

Počeo 13-ti „Dečji festival“ u Svrljigu

Podeli sa prijateljima:

Danas je po 13-ti put za redom otvoren „Dečji festival“ u Svrljigu. Centralna manifestacija održava se u Gradskom parku i traje od 25. do 27. avgusta.

Decji-festival-Svrljig

Na ovogodišnjem Festivalu učestvovaće 20 ekipa, odnosno osam u mlađoj i dvanaest ekipa u starijoj kategoriji učesnika. Svaka ekipa broji pet učesnika te ih je ukupno ih 100 u svim kategorijama, što je po rečima roditelja i posmatrača nešto manje za razliku od prošlih godina.

DF-2014

Prelepa manifestacija koja se neguje i čuva trinaest godina unazad i u kojoj učestvuju samo deca svrljiške opštine takmičeći se u raznim dečjim igrama koje im je pripremio organizator Centar za turizam, kulturu i sport, pod pokroviteljstvom Opštine Svrljig i uz svesrdnu pomoć mladih volontera, ove godine, kao i prošle, trajaće tri dana.

Festival se nastavlja sutra, a u programu će učestvovati starija kategorija učesnika.

GRADSKI PARK NESPREMAN!

Za razliku od prošlih godina Gradski park nije bio temeljno uređen i pripremljen za Festival.

Naime, duboka zelena trava ometala je malu decu da se takmiče u raznim disciplinama za koje im je trebala vidljivost bele trake, a svuda po parku bili su opušci i zatvarači pivskih flaša. Na žalost za zabavu najmlađih, koji ne učestvuju u programu, ostala je samo jedna ljuljaška a tobogani su načisto zarđali, te i ostali mobilijari nisu bili spremni za prvi dan Festivala.

Rdja Nadamo se da će nadležni reagovati i pripremiti Gradski park za drugi dan Festivala.

4 Komentara

  1. Imamo mi veci problem od neuredjenog parka.Deca se uzalud takmiče,jer ionako se zna ko je pobednik i čija deca će pobediti u igrama ,na maskembalu i sve ostalo.Scenario isti same se redosled osvojenih mesta menja,sramota je velika.Ana karaokama umesto dečijih pesmica pevaju se pesme koje ne priliče ni manifestaciji nit deci ,o čemu mi pričamo onda……..

  2. Žalosno je videti kakav je odnos nadležnih u komunalnom preduzeću, prema njihovoj deci, jer upravo ta deca su učesnici ovog Festivala. Pitanje je gde je savest tih roditelja, rodjaka i/ili komšija, koji rade u komunalnom preduzeću, prema najmlađim žiteljima Svrljiga i njihovom Festivalu. Jedno je pokositi travu i počistiti je sa dela koji je potreban za aktivnosti dece tokom Festivala, a druga stvar je uredjenje objekata na kojima se deca igraju. Kada je i ovo drugo u pitanju onda ništa nije bilo nemoguće pa ni traganje za sredstvima kojima će se urediti takav prostor kao što su tobogani i druge sprave. To pokazuje koliko nisu odgovarajući menadžeri u komunalnom preduzeću, kada nemaju kreativnost i osećajnost za posao sa decom kao korisnicima usluga tog javnog preduzeća. Kakava bi bruka izbila da se pojavila neka grupa dece iz drugih mesta u Srbiji, a da ne kažem kakva bi se slika poslala u svet da su došla deca iz bratske opštine u Sloveniji, odnosno iz prijateljskih opština Lom i Vršec, u pokrajni Montana – Bugarska.

  3. Sto se gradske cistoce tice @stefane imate puno pravo,ALI se ne slazem sa Vama sto se tice pobedjivanja na maskenbalu.Ako ste redovno pratili pomenutu manifestaciju mogli ste i da primetite da su pobedjivala deca sa maskama u kojima je ulozen trud…vreme…novac,a na prvom mestu MASTA. Tako da nikom nije uskraceno da svoje ideje sprovede u delo,a samim tim ko je najbolji neka pobedi. Pozdrav! 😉

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano