DF 2014
Broj pregleda

Počeo 13-ti „Dečji festival“ u Svrljigu

Danas je po 13-ti put za redom otvoren „Dečji festival“ u Svrljigu. Centralna manifestacija održava se u Gradskom parku i traje od 25. do 27. avgusta.

Decji-festival-Svrljig

Na ovogodišnjem Festivalu učestvovaće 20 ekipa, odnosno osam u mlađoj i dvanaest ekipa u starijoj kategoriji učesnika. Svaka ekipa broji pet učesnika te ih je ukupno ih 100 u svim kategorijama, što je po rečima roditelja i posmatrača nešto manje za razliku od prošlih godina.

DF-2014

Prelepa manifestacija koja se neguje i čuva trinaest godina unazad i u kojoj učestvuju samo deca svrljiške opštine takmičeći se u raznim dečjim igrama koje im je pripremio organizator Centar za turizam, kulturu i sport, pod pokroviteljstvom Opštine Svrljig i uz svesrdnu pomoć mladih volontera, ove godine, kao i prošle, trajaće tri dana.

Festival se nastavlja sutra, a u programu će učestvovati starija kategorija učesnika.

GRADSKI PARK NESPREMAN!

Za razliku od prošlih godina Gradski park nije bio temeljno uređen i pripremljen za Festival.

Naime, duboka zelena trava ometala je malu decu da se takmiče u raznim disciplinama za koje im je trebala vidljivost bele trake, a svuda po parku bili su opušci i zatvarači pivskih flaša. Na žalost za zabavu najmlađih, koji ne učestvuju u programu, ostala je samo jedna ljuljaška a tobogani su načisto zarđali, te i ostali mobilijari nisu bili spremni za prvi dan Festivala.

Rdja Nadamo se da će nadležni reagovati i pripremiti Gradski park za drugi dan Festivala.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

4 Komentara

  • Imamo mi veci problem od neuredjenog parka.Deca se uzalud takmiče,jer ionako se zna ko je pobednik i čija deca će pobediti u igrama ,na maskembalu i sve ostalo.Scenario isti same se redosled osvojenih mesta menja,sramota je velika.Ana karaokama umesto dečijih pesmica pevaju se pesme koje ne priliče ni manifestaciji nit deci ,o čemu mi pričamo onda……..

  • Žalosno je videti kakav je odnos nadležnih u komunalnom preduzeću, prema njihovoj deci, jer upravo ta deca su učesnici ovog Festivala. Pitanje je gde je savest tih roditelja, rodjaka i/ili komšija, koji rade u komunalnom preduzeću, prema najmlađim žiteljima Svrljiga i njihovom Festivalu. Jedno je pokositi travu i počistiti je sa dela koji je potreban za aktivnosti dece tokom Festivala, a druga stvar je uredjenje objekata na kojima se deca igraju. Kada je i ovo drugo u pitanju onda ništa nije bilo nemoguće pa ni traganje za sredstvima kojima će se urediti takav prostor kao što su tobogani i druge sprave. To pokazuje koliko nisu odgovarajući menadžeri u komunalnom preduzeću, kada nemaju kreativnost i osećajnost za posao sa decom kao korisnicima usluga tog javnog preduzeća. Kakava bi bruka izbila da se pojavila neka grupa dece iz drugih mesta u Srbiji, a da ne kažem kakva bi se slika poslala u svet da su došla deca iz bratske opštine u Sloveniji, odnosno iz prijateljskih opština Lom i Vršec, u pokrajni Montana – Bugarska.

  • Sto se gradske cistoce tice @stefane imate puno pravo,ALI se ne slazem sa Vama sto se tice pobedjivanja na maskenbalu.Ako ste redovno pratili pomenutu manifestaciju mogli ste i da primetite da su pobedjivala deca sa maskama u kojima je ulozen trud…vreme…novac,a na prvom mestu MASTA. Tako da nikom nije uskraceno da svoje ideje sprovede u delo,a samim tim ko je najbolji neka pobedi. Pozdrav! 😉

  • Izvinjavam se zbog greske @stefani

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *