PREDSEDNICA POSETILA SELO

Izgrađeno odmaralište u Guševcu

Broj pregleda

Predsednica opštine Svrljig, Jelena Trifunović, juče je obišla novoizgrađeno odmaralište u selu Guševac.

Gusevac

Kroz akciju Opštine sa mesnim zajednicama, koju sprovodi JP Direkcija za izgradnju Svrljiga, izgrađeno je još jedno odmaralište, ovog puta u selu Guševac.

Predsednica-opstine

Odmaralište se nalazi u centru sela pored prostorija mesne zajednice i seoske ambulante, do glavnog puta i zavetnog krsta.

Povodom toga Guševac je obišla predsednica opštine Svrljig, Jelena Trifunović, i sa meštanima razgovarala o daljoj saradnji, aktuelnim problemima i potrebama ovog sela.

Selo-Gusevac

Intenzivno radimo na uređenju naše opštine. Adaptiraju se stari objekti i izgrađuju novi, gde god je to potrebno. Konkretno, u Guševcu je izgrađena nadstrešnica, odnosno odmaralište za sve putnike namernike, turiste i same žitelje. Ovo je tek početak gradnje i obnova svrljiških sela i samog gradskog naselja, poručila je predsednica opštine Svrljig, Jelena Trifunović, okupljenim meštanima Guševca.

Pročitajte i

Krenuli radovi, foto: M.M.

Krenuli radovi na sanaciji udarnih rupa

Krajem protekle nedelje izvršena je sanacija udarnih rupa na gradskim ulicama, a već danas radovi se nastavljaju u selima Plužina i Niševac.  Sanacija udarnih rupa

Od 9 do 14h pojedina sela bez struje

Kako namje saopšteno iz Elektrodistribucije Svrljig, zbog radova na seči rastinja u zoni dalekovoda bez struje će ostati pojedina sela.  Naime, radovi se izvode u

APEL ZA ŠTEDNJU VODE ZA PIĆE

Zbog svakodnevnog smanjenja izdašnosti izvorišta i pojave nestašice vode za piće u višim delovima Svrljiga, molimo građane da vodu iz vodovoda koriste namenski odnosno samo

6 Komentar

  • A u lozan? Mi ni put nemamo, mi nismo bitni

  • Put nemamo, prodavnicu nemamo, odmaralista nema, mobilna mreza nema.. Nama i Bog reko LAKU NOC!

  • vi u lozan imate tikve

  • Imamo tikve ali nemamo put po koji da ih dovezemo do Svrljig, dok ih vozimo po onaj kamenit put one se sve ugmece i ugnjave i nikakve nisu pa ih posle niko nece pazari, ovim komentarom obavestavam gradjane i vlast grada da tikve mogu samo u selo da kupe posto nemamo put da im dovezemo pred avliju.

  • Znam da će biti fenomenalno ako se svi svrljižani potrude da urede svoj životni i radni prostor, kako bi kao pravi domaćini dočekali sve koji kao gosti dodju na ovogodišnju „Belmužijadu“. Zato dragi sugradjani sredite svako svoje dvorište jer se ovde ne radi o nekom tamo drugom i njegovoj odgovornosti za izgled Svrljiga pre, tokom i posle ovogodišnje „Belmužijade“. Ostalo je par dana do dolaska prvih gostiju pa dajte zasučite rukave i sa komunalcima završite sve što je moguće oko vaših zgrada, kuća i imanja, pa da sa čistim obrazom i pravo domaćinski izadjemo pred svakog putnika namernika koji stigne od danas pa do iza Svetog Ilije u naš Svrljig.

  • Ovo je napravljeno za Špiclova da ne mora više stojeći na nogama da ne radi ništa. Takođe i ispijači piva pred zadrugu neće morati više da sede na hladnom betonu.
    Bravo!

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *