Search
Close this search box.
POBEDNIK SELO DRAJINAC
Broj pregleda

Završen šahovski turnir

Podeli sa prijateljima:

U subotu 19.07.2014. godine u restoranu „Dva meraka“ odigrano je peto – završno kolo Opštinske šahovske lige mesnih zajednica. Pobednik takmičenja je ekipa sela Drajinac.

Sah-DRAJINAC

Celokupno takmičenje proteklo je u izuzetno fer i korektnoj atmosferi, na zadovoljstvo svih učesnika, pa se pojavila ideja o omasovljenju ovog takmičenja koje zbližava sve stanovnike opštine.

Sahisti

Konačni plasman ekipa: Prvo mesto MZ Drajinac 54 poena, Drugo mesto MZ Grbavče 53 poena, treće mesto MZ Lukavica 45,5 poena, četvrto mesto MZ Prekonoga 32,5 poena, peto mesto MZ Đurinac 30,5 poena i šesto mesto MZ Niševac 21,5 poena.

Ceremonijal svečanog zatvaranja turnira i proglašenja pobednika uveličao je svojim prisustvom Narodni poslanik Republike Srbije, Milija Miletić, koji je u ime organizatora podelio nagrade ekipama.

Takmičenje su uveliko pomogli: Fabrika vijaka MIN-DIV Svrljig, Konfekcija David, Doo za proizvodnju i trgovinu Trilord, Modna kuća Kasker, Šahovski klub Car Konstantin iz Niša, Dragiša Krstić, Stanojević Milenko trgovac iz Grbavča, Mihajlović Tomislav, Ranko Nedeljković iz Drajinca, kao i mnogim pojedinci koji su pomogli u organizaciji ovog takmičenja.

Milija-i-najstariji-organizato

Završnom druženju ekipa i organizatora su prisustvovali i brojni gosti.

Valja još napomenuti da je takmičenje organizovala grupa entuzijasta Šahovskog saveza Svrljiga uklopivši se u minimalna sredstva dobijena iz budžeta Opštine.

Jedan komentar

  1. Evo dobre grupe Svrljižana za razvoj sportskog turizma u samom Svrljigu i okolnim selima. Pomislite samo kako bi ovo moglo da pomogne domaćinima u pobedničkom selu, koji bi hteli da se bave seoskim turizmom kada u prednosti njihovog sela mogu uneti i pobedu na ovom turniru. Ciljna grupa turista bila bi šahisti viših kategorija koji bi mogli u tom selu da nadju odmor, a u isto vreme i sagovornike ako bi hteli da prozbore koju sa ljubiteljima te drevne igre. Hajte Svrljižani da malo razmišljamo i radimo šire od onoga što smo do sada činili. Na primer, pozovite svoje rodjake i prijatelje da pošalju svoju decu u Svrljig leti gde bi učili mnogo lepih stvari o svojoj pradedovini, ali aktivno se baveći šahom i npr. stranim jezikom – engleskim. Ovo oko engleskog povezujem sa sjajnom sekcijom u vašoj srednjoj školi. Dovedite decu na šahovsku i jezičku zabavu, tokom leta, ali tako da roditelji to plate što manje i u maksimalan broj rata, pa ćete videti kako može da se razvija Svrljig i bez velikih pomoći države. Naravno, ovo bi bila grupna akcija, a kada ste uspeli da se okupite ovako dobro oko turnira, možete mnogo više za šah, decu i razvoj svoga mesta življenja i rada.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sport

Veliki fudbalski praznik u Svrljigu: FK “Svrljig” dočekuje lidera, OFK “Brzi Brod” iz Niša

FOTO / VIDEO

Krenuli radovi na uređenju korita Svrljiškog Timoka

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano