Svrljiške novine

746.100 RSD OD MINISTARSTVA SPORTA
Broj pregleda

Realizacija projekta ”Sport za sve”

Podeli sa prijateljima:

Predsednica opštine Svrljig, Jelena Trifunović, njen pomoćnik, Marko Mladenović, i narodni poslanik i odbornik u lokalnom parlamentu, Milija Miletić, obišli su juče aktuelne građevinske radove koji se izvode na SC “Pastirište“ u Svrljigu.

SC PASTIRISTE

Naime, u proteklom periodu opštini Svrljig, od strane Ministarstva omladine i sporta, odobrena su sredstva u visini od 746.100,00 dinara za realizaciju projekta “Sport za sve“ za koji je konkurisala Kancelarija za mlade opštine Svrljig.

Projekat podrazumeva adaptaciju košarkaškog terena, nabavku ostalog materijala i opreme za sport, organizaciju turnira u basketu i organizaciju obuke za nezaposlene mlade kji žele da se samostalno otpočnu posao.

Jelena Trifunovic

Trenutno se radi na rekontrukciji košarkaškog terena, zamenjena je celokupna konstrukcija koševa i postavljena ograda oko terena.

Loše vreme nam znatno usporava sve planirane radove, ali pokušavamo da sve predviđene projekte realizujemo u ovoj godini. Košarkaško igralište na poligonu dobilo je moderniji izgled, a težimo da modernizujemo i obnovimo i sve ostale sportske poligene u opštini, istakla je Jelena Trifunović.

Tribine

Opština Svrljig uporedo radi na izgradnji i ostalih sportskih objekata, fitnes centra, kupališnog kompleksa, tribina i rekonstrukciji ostalih terena u opštini.

Takođe, u saradnji sa OŠ “Dobrila Stambolić“ sportski teren obogaćen je mrežom za odbojku i odbojkaškim loptama.

U toku popodneva predstavnici lokalne samouprave obišli su i novoizgrađeni Fitnes centar.

Fitnes

Po projektu dobijena su sredstva za izgradnju Fitnes centra, ali su lokaciju odredila stručna lica za izvođenje radova. Nisam zadovoljan ovakvim rešenjem, jer svaki veći pljusak poplavi mobilijare, ističe pomoćnik predsednika opštine, Marko Mladenović, i dodaje da će zahtevati od odgovronih da se ovaj problem reši kako se u buduće ne bi ponavljao.

DSC_0303

U toku je i završetak radova na izgradnji tribina, izvode se radovi po fazama na izgradnji bazena, postavljena je ogradna žica oko košarkaškog terena, a u narednom periodu adaptiraće se i igrališta po selima.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Dobra vest

Preventivni pregledi pacijenata u Domu zdravlja Svrljig

Politika

Predsednik Srpskog pokreta Dveri posetio Svrljig i razgovarao s građanima

Hronika

Stradala osoba u današnjem požaru u ulici Vase Albanca

VAŽNO

VAŽNO SAOPŠTENJE OPŠTINE SVRLJIG POVODOM PRUŽANJA BESPLATNE PRAVNE POMOĆI…

Politika

Boris Tadić u poseti Svrljigu (VIDEO)

Zdravlje na prvom mestu

Briga o zdravlju: Preventivni pregledi u Domu zdravlja Svrljig!

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Povezano

Politika

USS KONVENCIJA: Miletić uputio kritike zbog nedostatka struje u selima

Iz dva u jedan!

ZONA CENTAR: FK Svrljig – FK Palilulac: 3:1 (0:1)

Milićević

Novi trener: Svrljižanin na klupi FK Svrljig

Sremska Kamenica

Susret ministra Gašića i poslanika Miletića na svečanoj promociji policijskih pripravnika

Sportski vikend pred nama

FK Svrljig dočekuje Palilulac u bitnom okršaju za bolji plasman

Sport

Novi trijumf svrljiških košarkaša

Sportska strana Svrljiga

Pobednički nastavak za KK ,,Svrljig” u Regionalnoj ligi

Zona Centar

Težak poraz svrljiškog fudbala – gosti Jedinstva pokazali nadmoć

2 Responses

  1. Svka čast predsednici Jeleni na njenom efektnom snimku bacanja na koš!!!!!!. Pošto su tako lepo Jelena, Marko i Milija sagledali dokle su stigli radovi na objektima, bilo bi dobro da isto tako sednu i dogovore se kako da naprave projektne predloge sa kojima će dobiti potporu za dešavanja koja će se u budućnosti organizovati na tim terenima. Napominjem da je Marko kao koordinator Kancelarije za mlade opštine Svrljig lice koje je verzirano za pisanje projektnih predloga ali da bez odluka opštinskih čelnika kao što je predsednica Jelena nema projekata i para za Svrljig i mlade u njemu, potrebno je to sve lepo organizovati i tu je uloga Milije, primarna i neophodna. Preko leta se može mnogo toga uraditi pa ih pozivam da se opet okupe i naprave što je potrebno za dobrobit mladih Svrljižana i eksploataciju ovih objekata. Naravno, to će im doneti političke poene na sledećim izborima, pa neka vide hoće li se angažovati ili neće, a mogu!!!!!.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *