Search
Close this search box.
BREND ZA SVA VREMENA
Broj pregleda

Amerikanci vole belmuž!

Podeli sa prijateljima:

Da tamnoputi Amerikanci vole da gostiraju belmuž dokazao je Ricardo Da Costa koji je ove godine boravio u Svrljigu i tom prilikom isprobao svrljiški afrodizijak – čuveni belmuž.

CRN-I-BELMUZ

Ricardo Da Costa, profesionalni fotograf, iz Los Anđelesa, je u Srbiju došao sa prijateljem januara meseca ove godine, a kući je poneo jako lepe i pozitivne utiske iz naše zemlje.

r d costa

Među najraznoraznijim đakonijama sa Srpske trpeze posebnu pažnju mu je privukao naš – jedinstven i prepoznatljiv specijalitet belmuž, za koji Da Costa kaže da ima jedinstven i savršen – neobjašnjiv ukus.

Pažljivo je pratio proces pripremanja belmuža i obećao je da će da proba da ga spremi kada se vrati kući. Dobio je uputsvo i ukazali smo mu na mere opreza kada se radi o količini konzumiranja tj. da treba biti umeren u jelu jer ima afrodizijačko dejstvo, kaže dr Jevtić, domaćin koji je ugostio Amerikanca.

Svrljižani su gosta upoznali sa propratnom manifestacijom ”Belmužijadom” i njenom tradicijom, što je izazvalo oduševljenje stranaca.

Ricardo-i-Dr-Jevtic

Inače, Ricardo Da Costa je profesionalni fotograf iz Los Anđelesa i vlasnik je firme ”Creation Studio”.

 

2 Komentara

  1. Dragi moji Svrljižani, da nam je više ovakvih gostiju u Svrljigu i okolnim selima. Dajte malo angažmana u ovih nekoliko dana do “Belmužijade” pa da se drma cela Srbija, a epicentar da je ta manifestacija. Pozovite vaše rodjake koji su migrirali put Niša, i drugih gradova u Srbiji, ali i dalje da dodju dok je ovaj svrljiški sabor početkom avgusta. Pozovite prijatelje, poslovne partnere, sve koji svojim prisustvom mogu da uvećaju energiju Svrljiga tih dana, a koji mogu da od učešća na ovoj manifestaciji da se dobro provedu uz muziku, jela i pića ovog kraja, ali i da dodju do nekih novih poznanastava i kontakata.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sport

Veliki fudbalski praznik u Svrljigu: FK “Svrljig” dočekuje lidera, OFK “Brzi Brod” iz Niša

FOTO / VIDEO

Krenuli radovi na uređenju korita Svrljiškog Timoka

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano