BREND ZA SVA VREMENA

Amerikanci vole belmuž!

Broj pregleda

Da tamnoputi Amerikanci vole da gostiraju belmuž dokazao je Ricardo Da Costa koji je ove godine boravio u Svrljigu i tom prilikom isprobao svrljiški afrodizijak – čuveni belmuž.

CRN-I-BELMUZ

Ricardo Da Costa, profesionalni fotograf, iz Los Anđelesa, je u Srbiju došao sa prijateljem januara meseca ove godine, a kući je poneo jako lepe i pozitivne utiske iz naše zemlje.

r d costa

Među najraznoraznijim đakonijama sa Srpske trpeze posebnu pažnju mu je privukao naš – jedinstven i prepoznatljiv specijalitet belmuž, za koji Da Costa kaže da ima jedinstven i savršen – neobjašnjiv ukus.

Pažljivo je pratio proces pripremanja belmuža i obećao je da će da proba da ga spremi kada se vrati kući. Dobio je uputsvo i ukazali smo mu na mere opreza kada se radi o količini konzumiranja tj. da treba biti umeren u jelu jer ima afrodizijačko dejstvo, kaže dr Jevtić, domaćin koji je ugostio Amerikanca.

Svrljižani su gosta upoznali sa propratnom manifestacijom “Belmužijadom“ i njenom tradicijom, što je izazvalo oduševljenje stranaca.

Ricardo-i-Dr-Jevtic

Inače, Ricardo Da Costa je profesionalni fotograf iz Los Anđelesa i vlasnik je firme “Creation Studio“.

 

Pročitajte i

Takmičenje, foto: M.M.

Koncertom Cece završena 15. Belmužijada

Velikim koncertom Svetlane Cece Ražnatović pred mnogobrojnom publikom iz svih krajeva Srbije ali i regiona, završena je 15. Belmužijada u Svrljigu.  Podelom nagrada najboljim učesnicima u

Otvorena 15. Belmužijada, foto: Svrljiške novine

Otvorena 15. Belmužijada

Juče je zvanično otvorena 15. Belmužijada u Svrljigu. Privredno-turistička i kulturna manifestacija ove godine održaće se po 15-ti put, a pored prve finalne večeri u spravljanju

Foto: RTRS, preuzeto: YT kanal Svetlana Ceca Ražnatović

Ceca Ražnatović na 15. Belmužijadi u Svrljigu

Ovogodišnja 15. Belmužijada biće održana prve nedelje u avgustu, odnosno 6, 7. i 8. avgusta. Po običaju Belmužijadu će otvoriti tradicionalni Sabor gajdaša balkanskih zemalja, a nastupiće bendovi Topli maj

2 Komentar

  • Sve se prosrao ki gugutka. Kod draincani hrane i Pluzinci poje, **bao si je tutku. Zivela seljacka zabava.

  • Dragi moji Svrljižani, da nam je više ovakvih gostiju u Svrljigu i okolnim selima. Dajte malo angažmana u ovih nekoliko dana do „Belmužijade“ pa da se drma cela Srbija, a epicentar da je ta manifestacija. Pozovite vaše rodjake koji su migrirali put Niša, i drugih gradova u Srbiji, ali i dalje da dodju dok je ovaj svrljiški sabor početkom avgusta. Pozovite prijatelje, poslovne partnere, sve koji svojim prisustvom mogu da uvećaju energiju Svrljiga tih dana, a koji mogu da od učešća na ovoj manifestaciji da se dobro provedu uz muziku, jela i pića ovog kraja, ali i da dodju do nekih novih poznanastava i kontakata.

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *