Search
Close this search box.
UKUPNA VREDNOST 645 MILIONA DINARA
Broj pregleda

Zaključen ugovor o uređenju atarskih puteva

Podeli sa prijateljima:

Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković potpisala je ugovor o uređenju i revitalizaciji poljskih puteva sa predstavnicima 42 lokalne samouprave među kojima je i opština Svrljig.

Predsednik-opstine-Svrljig-i-Ministar-Poljoprivrede

Kako je Ministarka istakla, ukupna vrednost ove investicije iznosi 645 miliona dinara.

Od ukupne investicije od 645 miliona dinara, 425 miliona učešće ministarstva, a u narednih 120 dana revitalizovećemo više od 515 kilometara poljskih puteva, rekla je Snežana Bogosavljević Bošković.

Na revitalizaciji puteva biće angažovana domaća preduzeća, koja će izvršiti ravnanje terena, nasipanje šljunčanom ili kamenom podlogom puteva i izgradnju propusta, gde je to neophodno.

Bogosavljević Bošković dodaje da će radi velikih posledica koje su nedavne poplave ostavile na seosku infrastrukturu, ministarstvo u okviru mere revitalizacija poljskih puteva, potpisati danas ugovore i sa 17 opština, u kojima je bila proglašena vanredna situacija.

Potpisivanje-Ministarstvo-poljoprivred

Uređenje poljoprivrednog zemljišta izgradnjom ili revitalizacijom poljskih puteva, predstavlja jednu od najznačajnih mera kojom će se omogućiti bolji uslovi života i rada poljoprivrednika, ali i svih drugih ljudi koji žive u ruralnom području.

Uređenjem poljskih puteva biće omogućen lakši, bezbedniji i efikasniji transport poljoprivrednika ali i poljoprivrednih proizvoda, što ima poseban značaj za transport voća i povrća i ostalih poljoprivrednih kultura, istakla je predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović, nakon potpisivanja ugovora.

Realizacijom ovih ugovora direktnu korist imaće više hiljada poljoprivrednika, jer će ove puteve koristiti za odlazak i dolazak do svog poljoprivrednog zemljišta.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Dobro došli

Kupališni kompleks “Bazeni Pastirište” otvoren za posetioce

CTKS Svrljig

KULTURA: 20. LIKOVNA KOLONIJA ,,ARS TIMACUM”

ZABAVA DO ZORE!

BOBAN ZDRAVKOVIĆ, DRAGANA MIRKOVIĆ I ZORANA MIĆANOVIĆ NA 18. BELMUŽIJADI

Vidimo se

Najava: 18. Belmužijada u Svrljigu prve nedelje avgusta

Javni poziv

Poziv za energetsku sanaciju objekata od javnog značaja do 8. jula

Na Vidovdan

Međunarodni festival folklora “Igra kolo kraj Timoka” u Svrljigu 28. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano