Search
Close this search box.
TRADICIONALNI 58. PO REDU
Broj pregleda

Danas počinje ”Vidovdanski turnir”

Podeli sa prijateljima:

U 20 časova, na SC ”Pastirište”, pod reflektorima, rukovodstvo opštine i organizatori proglasiće 58. ”Vidovdanski turnir” u malom fudbalu otvorenim.

Turnir

Direktor ovogodišnjeg turnira, Dejan Branković – Šiša, ističe da se za takmičenje prijavio dovoljan broj ekipa i da očekuje fer plej igru i da narednih dvadesetak dana prođu u sportskom duhu.

Inače, u seniorskoj konkurenciji takmičiće se 13 ekipa, 5 kadetskih ekipa nastupaće u jednoj grupi, kao i 6 pionirskih ekipa. Što se tiče mlađih kategorija, za petliće prijavilo se 6 ekipa i za cicibane, najmlađe, nastupaće četiri tima. U kategoriji mesnih zajednica nastupa najveći broj ekipa i ima ih 16, raspoređenih u četiri grupe.

Danas, nakon otvaranja koje je zaplanirano od 20 h, odigraće se prva seniorska utakmica sa početkom u 20:15 sati, sastaće se ”Seven renta kar-Retro bar” sa domaćom ekipom ”Amfora-Bora Bora”.

U nastavku večeri, u 21 sat igraće mesne zajednice ”Drajinac” – ”Niševac” i u 21,45h ”Željevo” – ”Drajinac”.

Vredno je spomenuti da je svrljiški turnir u malom fudbalu najstariji turnir u Srbiji.

9 Komentara

  1. Najjaci turnir do sada po broju prijavljenih ekipa.Za skupljace lopti sa zapadne strane (Nese)organizator obavezno treba da obezbedi i pojas za spasavanje ili gumu za plivanje da prilikom upadanja lopte u bazen ne dodje do utapanja istog pri uletanju lopte u bazen.

  2. trebalo bi Svrljizanima neko da objasni uzroke ovakvog drasticnog opadanja interesa za najstariji turnir u Srbiji.Secamo se da je nekad bilo vise od 50 ekipa ucesnica.Ako nista drugo mogli bismo organizovati i vaterpolo turnir u bazenu na pastiristu

    1. Ko li to napravi u zemlji Srbiji da Svrljig ima cak dva ili tri privatnika koji imaju kintu za finansiranje fudbalske ekipe na nekom turniru??!??!! A tako kultna i na momente okultna manifestacija, da to doceka…. Razbili su onoliki i onakav Nis, nas ce neko da gleda…

      1. Nekada je svrha ovog turnira bila da se na njemu igra fudbal i oni koji su dolazili na turnir su dolazili da bi navijali i gledali utakmice.
        Zadnje tri godine nisam izasao da pogledam ni jednu utakmicu. Razlog je veoma prost. Od dima sa skara i preglasnog ozvucenja iz kafana i ringispila mali fudbal je na ovom ” turniru ” izgubio svaki smisao.
        Licno mislim da nisu pare problem za ovako mali broj prijavljenih ekipa vec sam nacin organizacije turnira koji je pogresan unazad 7-8 godina. Ako vec imamo Belmuzijadu, Sabor gajdasa, Susrete sela na kojima tresti muzika od sumraka do svitanja mozda je trebalo sacuvati ovaj turnir u granicama sportskog nadmetanja a ne i od toga napraviti grand sou. Dobar primer za to vam je turnir u kosarci koji se odrzava vec nekoliko godina i koji je za svaku pohfalu. Dodjes, sednes, navijas i uzivas u sportu.

      2. … tako je. za sve sto se desava u svrljigu krivi su drugi. mi svrljizani smo nevinasca i nemamo nikakve veze sa tim sto nam grad propada u svakom pogledu. kriva je drzava za losu privatizaciju, kriv je vimbldon za grad koji je unistio useve, hharp je kriv za poplave,za smece i prljave kontejnere krivi su nevaspitani turisti, samo su za mali proj prijavljenih ekipa na turniru krivi svrljiski privatnici…zaboravih da spomenem vanzemaljce. i oni su za nesto krivi sto se desava u svrljigu ali sada ne mogu da se setim.
        kako uvek imamo izgovor za ono sto ne funkcionise i uvek nadjemo opravdanje ?
        trenutno je turnir u sokobanji, za jedan dan pocinje turnir u novom beogradu i imas jos desetak manjih turnira u celoj srbiji koji super funkcionisu.
        dosadasnji organizatori ovog naseg turnira su toliko bili aktivni i zauzeti organizacijom da nisu mogli da ostave podatke o ovom turniru na portalu http://turniri.net/…da ne spominjem neaktivnost prema ministarstvu omladine i sporta.
        ako se neko i usudi da kritikuje ovakvu organizaciju vidovdanskog turnira odmah se pojave dezurni botovi da tvoju kritiku i komentar dovedu do besmisla…

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano