Search
Close this search box.
GUDAČKI NASTUP
Broj pregleda

Muzička predstava u PU ”Poletarac”

Podeli sa prijateljima:

U sredu, 26. marta, sa početkom u 10 časova u Predškolskoj ustanovi ”Poletarac” održana je ”Muzička predstava” koju su izveli Dragutin Pavlović i Marija Tiosavljević.

Svrljig

Ova predstava imala je za cilj da decu upozna sa gudačkim instrumentima i slušanjem klasične muzike, kao i da prezentuje dečije pesmice uz aktivno učestvovanje mališana,te razvijanje ljubavi prema muzici.

Muzičku predstavu izvodili su Pavlović Dragutin i Marija Tiosavljević.

Pavlović je rođen 1978 god. u Francuskoj. Završio Školu za muzičke talente u Ćupriji u klasi Savković Vlajka 1995/6 školske godine. Od 1996.god. do 2004. god. član je Gudača Svetog Đorđa. Ujedno je i član orkerstra Gorana Bregovića. 1999.god. postaje profesor u Srednjoj muzičkoj školi ”Vasa Pavić” u Podgorici, kao i član Simfonijskog orkerstra RTCG. Od 2000.god. stalni je član kvinteta ”MONTEPIANO” sa kojim je nastupao, između ostalog, i na otvaranju najveće zgrade Crvenog Krsta u Evropi (Solun). Sarađivao sa Stefanom Milenkovicem, Sretenom Krstićem, Jovanom Kolundzijom kao i sa Kemalom Montenom, Zdravkom Čolićem, Đorđem Balaševićem. Od 2004.god. osniva svoj ”Guto Balkan Bend” i izdaje cd za ”Music Star Production”, gde svira i našu folklorno tradicionalnu muziku. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada kao solista a i kao član kamernih sastava u zemlji i inostranstvu.

Marija Tiosavljević, rođena 1978. godine. Završila nižu muzičku školu ”Dr. Vojislav Vučković” u Čačku, srednju muzičku u Kraljevu u klasi prof. Jovanke Kerković i u Nisu visu muzičku školu. Od 2001.god. zaposlena u muzičkoj školi ”Dr.Vojislav Vučković” u Čačku kao nastavnik klavira. Nastupala solo, kao korepetitor i u razlicitim kamernim sastavima.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano