Search
Close this search box.
45 GODINA
Broj pregleda

Značajna godišnjica rukometnog kluba

Podeli sa prijateljima:

U petak, 28. februara 2014. godine, rukometni klub ”Progres” iz Svrljiga obeležio je značajnu godišnjicu – 45 godina postojanja i rada.

RK-PROGRES

Pre tačno 45 godina u sali bioskopskoj sali u Svrljigu, pod pokroviteljstvom tada poznate fabrike nameštaja Progres, ljubitelji rukometa osnovali su prvi i jedini rukometni klub u Svrljigu ”Progres”.

Prisutni

Povodom toga, u opštinskoj sali SO, u petak održana je svečana skupština kluba na kojoj su predstavljeni kadeti ”Progresa”, a prisutnima su se obratili i osnivači, bivši predsednici i treneri, kao i nekadašnji prvotimci.

Dragan Obradović, direktor kluba i trener, kaže da je rukomet veoma važan za Svrljig i za sve građane i da se u budućem periodu mora posvetiti veća pažnja mladim igračima i deci koja se svakodnevno priključuju klubu.

Svečanoj sednici prisustvovali su i predsednik kluba, Tomislav Vasić, predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, direktor pošte u Nišu, Miroslav Janojlić, trener Rukometnog kluba ”Železničar” iz Niša, Vladimir Stanojević i direktor Druge rukometne lige.

Inače, sedamdesetih godina svrljiški rukomet bio je u naročito dobrom položaju, takmičeći se u ”Jedinstvenoj srpskoj ligi” sa BASK-om, Partizanom, Obilićem, Metalcem i drugima koji su, u to vreme, predstavljali elitu srpskog rukometa.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Neverovatno

Najveći broj požara u Srbiji ovog proleća evidentiran u Svrljigu

Nedelja

Zajednički koncert KUD ,,Svrljig” i KUD ,,Prekonoga”

Odlično!!!

Srednja škola u Svrljigu dobija novi smer, ovo je ODLIČNA VEST!

Odlično!

POTPISANO: 10 MILIONA STIŽU U SVRLJIG ZA IZGRADNJU NOVE ZGRADE

Pripremni radovi

Kreće izgradnja parking prostora pored pružnog prelaza

Dobre vesti

Asfalt stigao u Crnoljevicu, asfaltirane dve ulice (FOTO+VIDEO+IZJAVA)

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano