45 GODINA

Značajna godišnjica rukometnog kluba

Broj pregleda

U petak, 28. februara 2014. godine, rukometni klub ”Progres” iz Svrljiga obeležio je značajnu godišnjicu – 45 godina postojanja i rada.

RK-PROGRES

Pre tačno 45 godina u sali bioskopskoj sali u Svrljigu, pod pokroviteljstvom tada poznate fabrike nameštaja Progres, ljubitelji rukometa osnovali su prvi i jedini rukometni klub u Svrljigu ”Progres”.

Prisutni

Povodom toga, u opštinskoj sali SO, u petak održana je svečana skupština kluba na kojoj su predstavljeni kadeti ”Progresa”, a prisutnima su se obratili i osnivači, bivši predsednici i treneri, kao i nekadašnji prvotimci.

Dragan Obradović, direktor kluba i trener, kaže da je rukomet veoma važan za Svrljig i za sve građane i da se u budućem periodu mora posvetiti veća pažnja mladim igračima i deci koja se svakodnevno priključuju klubu.

Svečanoj sednici prisustvovali su i predsednik kluba, Tomislav Vasić, predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, direktor pošte u Nišu, Miroslav Janojlić, trener Rukometnog kluba ”Železničar” iz Niša, Vladimir Stanojević i direktor Druge rukometne lige.

Inače, sedamdesetih godina svrljiški rukomet bio je u naročito dobrom položaju, takmičeći se u ”Jedinstvenoj srpskoj ligi” sa BASK-om, Partizanom, Obilićem, Metalcem i drugima koji su, u to vreme, predstavljali elitu srpskog rukometa.

Pročitajte i

Vladimir Piki, rukometaš, foto: privatna arhiva, Fejsbuk profil

IN MEMORIAM Vladimir Piki Stanojević 1971-2021

Nekadašnji rukometni reprezentativac, nekadašnji igrač RK ,,Progres” Svrljig, igrač i trener niškog Železničara Vladimir Piki Stanojević preminuo je u 50. godini. Stanojević je bio igrač

RK Progres, foto: M.M.

Nove lopte za svrljiške rukometaše

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković i sekretar Svrljiškog sportskog saveza Igor Radivojević danas su uručili 12 selektovih lopti rukovodstvu Rukometnog kluba ,,Progres” Svrljig. Predsednik Marković

Foto: Svrljiške novine

RUKOMET: RK ‚‚Progres” napustio ligu?!

Rukometni klub ‚‚Progres” iz Svrljiga napustio je takmičenje u ‚‚Prvoj ligi Istok”, stoji na portalu ‚‚Srbija sport”.  Kako nezvanično saznajemo, RK ‚‚Progres” Svrljig poražen je

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *