TURIZAM

Svrljig dobija muzej vredan oko 600.000 eura

Ukupan broj pregleda:

Opštini Svrljig odobren je projekat pregoranične saradnje za razvoj održivog turizma kroz očuvanje drevne kulturne baštine, za izgradnju muzeja u iznosu od oko 600.000 eura.

Arhivska fotografija, nacrt muzeja, foto: M.M.
Arhivska fotografija, nacrt muzeja, foto: M.M.

Naime, kroz projekat “Open Gate“ koji su zajedno izradile opštine Pravec iz Bugarske i Svrljig odobrena su sredstva iz programa prekogranične saradnje u visini od oko 600 hiljada eura za gradnju muzeja u Svrljigu.

Ukupan fond srestava za prvi poziv iznosio je oko 18 miliona evra, a iz tih sredstava finansira se 36 zajedničkih prekograničnih projekata, u okviru tri glavne prioritetne ose: Održivi turizam , Mladi, i Životna sredina.

Vredno je istaći da je projekat opštine Svrljig drugi po jačini i visini odobrenih sredstava iz programa IPA CBC Bulgaria – Serbia.

O gradnji muzeja na regionalnoj televiziji “Belami“ juče su govorili predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović i narodni poslanik Milija Miletić.

3 Komentar

  • Cestitam Miliji sto ovaj grad vodi u pravom smeru

  • Zarad potpune obaveštenosti građana Svrljiga i svih koji čitaju ove novine,maketa koja se nalazi pored Poslanika nije maketa budućeg muzeja. Ova maketa je muzeja koji je trebao biti na sasvim drugoj lokaciji.
    Sve ostalo je tačna informacija,a muzej će biti na lokaciji 7 Juli,u dvorištu Centra za kulturu,turizam i sport.

  • imamo mi 11 muzeja“na zatvoreno“,tj nekadašnje fabrike su nam muzeji kako se ovde nekad odlično živelo. Trebali su da sačuvaju mašine i alate i da turistima pokazuju kako se ovde radilo i privređivalo.a i ovaj muzej može da prođe.

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *