Search
Close this search box.
SLABA RASVETA
Broj pregleda

Svrljig u mraku!

Podeli sa prijateljima:

Ulična rasveta je Svrljigu slabija strana, skoro da je svaka ulica u polu mraku, a neki delovi su i totalno bez osvetljenja.

nistaNaime, ulice Omladinska, Hadžićeva, Vase Albanca.. delimično su u mraku, dok je ulica Prvomajska, koja vodi ka zelenoj pijaci i Novom tržnom centru, u najvećem mraku.

Imajući u obzir da su na ovim lokacijama smeštene stambene zgrade, lokali, porodične kuće i dr. i da samim tim ima ogroman broj dece, smatramo da je neumesno da sve ove ulice i naselja budu u mraku. – kaže starija sugrađanka LJ.V. za ”Svrljiške novine”.

Ko će sutra da odgovara ako se ne daj bože nekom nešto dogodi po tom mraku, dodaje ona.

O ovom problemu su ”Svrljiške novine” pisale početkom septembra 2013. godine, ali ni do danas ništa nije rešeno i preduzeto da se gradsko naselje osvetli.

Da mrak bude veći doprinosi i rasveta koja ne radi u samom centru grada, kod sudske zgrade i Policijske stanice.

Predpostavljamo da ovo nisu jedine neosvetljene ulice u Svrljigu i da ima još mračnijih sokaka.

Da li će nadležni za obezbeđivanje ulične rasvete nakon apela početi da obnavljaju rasvetu, ostaje nam da vidimo.

2 Komentara

  1. taj problem sam raspravljao sa mileticem zadnji put u subotu a on se vadi na direkciju a prethodni direktor direkcije nas laze za prvomajsku od svog postavljanja na to mesto sadasnji to ga nezanima i tako redom a hoce glasove za parlament vazno da je srdjan osvetlio put za djurinac kao bozicnu jelku a gradjane prvomajske i decu koja se uvece vracaju iz skole niko nevidi napravili su i igraliste na kraju prvomajske jos za prosle izbore i lazu da ce da ga osvetle i nista e pa mi miliji zbog lazi nedamo glasove a on neka se zali kome hoce neka zna ima namanje sigurno sto glasova za sada od mene ljudi razmislite dokle ce da nas laze za mnoge stvari

  2. Problem oko javne rasvete u celom Svrljigu vezan je za javnu nabavku kako izvođača radova tako i materijala. Nabavke sa današnjim danom se završavaju izborom najpovoljnijeg ponuđača,tako da će u narednom periodu biti zamenjene nedostajuće sijalice ulične rasvete. Problem kod Prvomajske je što u toj ulici uopšte nema ulične javne rasvete već je planirana internim svetiljkama unutar prostora između zgrada.Potrudićemo se da i ovaj problem rešimo u što kraćem roku.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano

Svrljiske novine predstavljaju