Svrljiške novine

ZA SVE NAMENE
Broj pregleda

Renoviranje sportske hale u Izvoru

Podeli sa prijateljima:

Istureno odeljenje OŠ ”Dobrila Stambolić” svrljiškom Izvoru ima veoma prostranu sportsku halu na kojoj bi joj pozavidele i mnoge škole u Nišu. Međutim, posle smeštaja izbeglih i raseljenih lica u prostorijama škole, sala je dosta ruinirana. Predsednik opštine Svrljig Milija Miletić, predložio je da se sala revitalizuje i stavi u funkciju.

Sportska-sala-Izvo

Svrljig, osim balon sale, nema halu za sportske i druge manifestacija. Za dogradnju nekada započete sale između osnovne i srednje škole, moramo da prikupimo znatna sredstva i tražimo pomoć Republike. Međutim, u međuvremenu možemo da veoma dobro iskoristimo školsku salu u Izvoru. – istakao je prilikom obilaska sela Izvor predsednik Milija Miletić.

Prostor za sportske aktivnosti u Izvoru bi mogao da se koristi za sve, naročito za sport u zimskim mesecima. Uz to sala bi bila i višenamneska za razne kulturno-zabavne manifestacije. Pored toga, uz renoviranje nekoliko učionica, kako je rečeno, uz postojeće  ova školska zgrada može da se koristi i za školu u prirodi.

Verujem da sa malim sredstvima možemo da dobijemo dobro prelazno rešenje dok završimo sportsku halu u Svrljigu. – kaže  Miletić.

Predsednik je sa ekipom saradnika i stručnjaka građevinske struke obišao školu u Izvoru gde je na licu mesta snimljeno postojeće stanje. Na potezu su sada stručnjaci  da predlože najbolje rešenje za eventualne izmene i renoviranje i prilagodjavanje nameni sale i pomoćnih prostorija.

Naravno, značajan uticaj imaće i visina finasijskog ulaganja iz sredstava budžeta a očekuje se i pomoć nadležnih ministarstava kada bude sačinjen projekat renoviranja.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Proglašen Dan žalosti

Dan žalosti: Zakonske smernice i kazne

Sport u oktobru

Svrljig Open 2023: Teniski turnir Udruženja tenisera ,,Masters” Svrljig!

Teniseri

Svrljižanin Mladen Đorđević ostvario zapažen uspeh na teniskom turniru u Nišu

Obaveštenje

Kreće karavan „Budi hrabra – pregledaj se“ 18. i 19. oktobra u Svrljigu

Protekle nedelje

Održan sastanak Saveta za bezbednost opštine Svrljig

Sportske vesti

FK Svrljig ponovo poražen, ovog puta na domaćem terenu

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Povezano

Vreme je!

Održan prvi sastanak radnog tela za konačan završetak višenamenske sportske hale

Sport

Miletić pohvalio trenera mlade reprezentacije Srbije u fudbalu Dejana Brankovića i poručio da je potrebno završiti sportsku halu

Bolji dani za Svrljig

MILETIĆ RAZGOVARAO SA ŠEFOM KABINETA PREMIJERKE: Problem vrtića će biti rešen! (FOTO)

Politika

MILETIĆ U NARODNOJ SKUPŠTINI: Što pre omogućiti sredstva za završetak sportske halel! (FOTO, VIDEO)

Slavski dan

Obeležena Sveta Petka Trnova u Izvoru kod Svrljiga

Srećna slava

Obeležena Trnova Petka u Izvoru kod Svrljiga

Sanacija puteva kroz selo Izvor

INVESTITOR NASTAVLJA RENOVIRANJE ZGRADE BIVŠE FIRME ”PROGRES”

10 Responses

 1. Iskreno mislim da je ovo ulaganje u rupu bez dna. Kakav Izvor i sportske hale kad ti nemas osnovno u Svrljigu. Zatvaraju se prodavnice, odlaze privrednici ne dolaze ulagaci i investitori. Put je katastrofalan a blato na sve strane. Nedao Bog ko u Iraku.
  Sredite i uredite prvi gradsko jezgro, odakle sve pocinje, manite se sredjivanja seoskih supa i ostalih nerentabilnih objekata.

  1. @Neimar
   Po tom principu treba samo sređivati uže gradsko jezgro Beograda.
   A u praksi tako i jeste.
   Šteta je da se bilo šta ulaže za Niš—>Svrljig—>Izvor—>Jovinci…

 2. pa izgleda da planira da dobije glasace jos u selendru…sve za sela radi …a nas iz svrljiga…ko je***!!! to je njegova selska politika..

 3. Moja baba kupila adidasovu opremu i sprema se za ligu sela Izvor,nece vise da sedi na klupi sa stapom.Samo mi nije jasno ko ce sve da bude u ekipi,broj stanovnika sve manji,ali,ali a pa da ,jao sada mi tek sinulo u glavi mora malo da se pere lova.

  1. Babama je doktor striktno zabranio da im u glavama seva sex i lova… Sto si ti neka sera baba, al’ bas, ne slusas doktori, cccc….

 4. Pazljivo sam procitao tekst i salzem se da treba nesto preduzeti i osposobiti sportsku salu i na taj nacin vezivati omladinu za sport a ne za kafice.
  Nesto mi je zapelo za oko pa moram da napisem komentar, dali je novinar mlad i neiskusan ili nema dokaze za ono sto pise, prenosim deo teksta u celini:
  ” Međutim, posle smeštaja izbeglih i raseljenih lica u prostorijama škole, sala je dosta ruinirana”.
  iz ovog teksta vidim da su se izbegla i raseljena lica u veliko bavila samo sportom i na taj nacin unistili imovinu, na sliki vidimo invalidska pomagala pa sam u dilemi, nebi bilo lose malo bolje objasnjeje.
  Znam da ce jos mnogo godina za sve biti krive izbeglice i prognana lica, ali sta se tu moze takva im je sudbina.

  1. Kao sto si i zakljucijo i rekao izbeglice im krive za sve!!!!!Nazalost ljudi jesu ziveli u toj skoli koju su prethodno nego sto su se uselili morali da ociste ,pritom hala uopste nije ruinirana vec je u odlicnom stanju ,ali mora se operu dobro parice pa gde ce nego u sela gde ostadose samo oni koji nevide necuju itd………….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *