ZA SVE NAMENE
Broj pregleda

Renoviranje sportske hale u Izvoru

Istureno odeljenje OŠ ”Dobrila Stambolić” svrljiškom Izvoru ima veoma prostranu sportsku halu na kojoj bi joj pozavidele i mnoge škole u Nišu. Međutim, posle smeštaja izbeglih i raseljenih lica u prostorijama škole, sala je dosta ruinirana. Predsednik opštine Svrljig Milija Miletić, predložio je da se sala revitalizuje i stavi u funkciju.

Sportska-sala-Izvo

Svrljig, osim balon sale, nema halu za sportske i druge manifestacija. Za dogradnju nekada započete sale između osnovne i srednje škole, moramo da prikupimo znatna sredstva i tražimo pomoć Republike. Međutim, u međuvremenu možemo da veoma dobro iskoristimo školsku salu u Izvoru. – istakao je prilikom obilaska sela Izvor predsednik Milija Miletić.

Prostor za sportske aktivnosti u Izvoru bi mogao da se koristi za sve, naročito za sport u zimskim mesecima. Uz to sala bi bila i višenamneska za razne kulturno-zabavne manifestacije. Pored toga, uz renoviranje nekoliko učionica, kako je rečeno, uz postojeće  ova školska zgrada može da se koristi i za školu u prirodi.

Verujem da sa malim sredstvima možemo da dobijemo dobro prelazno rešenje dok završimo sportsku halu u Svrljigu. – kaže  Miletić.

Predsednik je sa ekipom saradnika i stručnjaka građevinske struke obišao školu u Izvoru gde je na licu mesta snimljeno postojeće stanje. Na potezu su sada stručnjaci  da predlože najbolje rešenje za eventualne izmene i renoviranje i prilagodjavanje nameni sale i pomoćnih prostorija.

Naravno, značajan uticaj imaće i visina finasijskog ulaganja iz sredstava budžeta a očekuje se i pomoć nadležnih ministarstava kada bude sačinjen projekat renoviranja.

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

10 Komentara

 • Iskreno mislim da je ovo ulaganje u rupu bez dna. Kakav Izvor i sportske hale kad ti nemas osnovno u Svrljigu. Zatvaraju se prodavnice, odlaze privrednici ne dolaze ulagaci i investitori. Put je katastrofalan a blato na sve strane. Nedao Bog ko u Iraku.
  Sredite i uredite prvi gradsko jezgro, odakle sve pocinje, manite se sredjivanja seoskih supa i ostalih nerentabilnih objekata.

  • @Neimar
   Po tom principu treba samo sređivati uže gradsko jezgro Beograda.
   A u praksi tako i jeste.
   Šteta je da se bilo šta ulaže za Niš—>Svrljig—>Izvor—>Jovinci…

  • Treba da glašaju za našega Miliju

  • Bas tako !!!!

 • pa izgleda da planira da dobije glasace jos u selendru…sve za sela radi …a nas iz svrljiga…ko je***!!! to je njegova selska politika..

 • Moja baba kupila adidasovu opremu i sprema se za ligu sela Izvor,nece vise da sedi na klupi sa stapom.Samo mi nije jasno ko ce sve da bude u ekipi,broj stanovnika sve manji,ali,ali a pa da ,jao sada mi tek sinulo u glavi mora malo da se pere lova.

  • hahaha… kralju 😀

  • Babama je doktor striktno zabranio da im u glavama seva sex i lova… Sto si ti neka sera baba, al’ bas, ne slusas doktori, cccc….

 • Pazljivo sam procitao tekst i salzem se da treba nesto preduzeti i osposobiti sportsku salu i na taj nacin vezivati omladinu za sport a ne za kafice.
  Nesto mi je zapelo za oko pa moram da napisem komentar, dali je novinar mlad i neiskusan ili nema dokaze za ono sto pise, prenosim deo teksta u celini:
  ” Međutim, posle smeštaja izbeglih i raseljenih lica u prostorijama škole, sala je dosta ruinirana”.
  iz ovog teksta vidim da su se izbegla i raseljena lica u veliko bavila samo sportom i na taj nacin unistili imovinu, na sliki vidimo invalidska pomagala pa sam u dilemi, nebi bilo lose malo bolje objasnjeje.
  Znam da ce jos mnogo godina za sve biti krive izbeglice i prognana lica, ali sta se tu moze takva im je sudbina.

  • Kao sto si i zakljucijo i rekao izbeglice im krive za sve!!!!!Nazalost ljudi jesu ziveli u toj skoli koju su prethodno nego sto su se uselili morali da ociste ,pritom hala uopste nije ruinirana vec je u odlicnom stanju ,ali mora se operu dobro parice pa gde ce nego u sela gde ostadose samo oni koji nevide necuju itd………….

Komentar

Your email address will not be published.