Search
Close this search box.
ULAGANJE ZA BUDUĆNOST
Broj pregleda

Rođeno više dece za 48%

Podeli sa prijateljima:

Do novembra meseca u Svrljigu je rođena 71 beba, a do kraja godine predviđa se da ova cifra bude zaokružena na 80.

0-01

Iako neki gradovi u Srbiji, među kojima perdnjači prestonica, doživljavaju pravi bebi bum, u ostalim delovima Srbije situacija nije ni malo preslikana.

Imajući u vidu da je u 2012. godini na teritoriji cele opštine rođeno samo 54 deteta, ova godina za Svrljig biće berićetnija.

Podaci pokazuju da je u Svrljig do 30. novembra 2013. godine rođena 71 beba, što je ohrabrujući podatak za budućnost ove male opštine na jugu Srbije.

Što se tiče mortaliteta, toku 2012. godine u Svrljig je umrlo 79 lica, odnosno 310 na teritoriji cele opštine. U 2013. godini u samoj opštini umrlo je 68 stanovnika.

Iako je ukupna slika ostatka Srbije sumorna, neki gradovi, poput Beograda i Novog Sada, doživljavaju pravi bebi bum. U glavnom gradu 2000. godine porodile su se 14.324 žene, dok je 2012. ta cifra stigla na 20.109, a ove će, po svemu sudeći, biti i veća.  Ono što “sreću kvari” je mišljenje demografa da je porast prirodnog priraštaja u ovim gradovima u stvari posledica migracije stanovništva iz manjih mesta.

One Response

  1. Kada bi bilo posla u Svrljigu,ma i u Nisu i okolini…ja bih se prvi vratio!!!Zivot u velikom gradu,tj prestonici,u danasnje vreme sa ovakvom bednom platom…nepruza nikakvu pogodnost..stanarina,cene racuna,prevoza, hrane…na kraju ostane samo nerviranje! Nigde nemoze biti bolje nego tamo gde ste bili svoj-na- svome!! ALI…??..!!…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Srećna slava

Tradicionalno obeležen Spasovdan u Galibabincu

Dobro došli

Počeo 12. tradicionalni turnir u malom fudbalu i basketu u Drajincu

Svaka čast

Dobre sportske vesti iz Svrljiga: Škola fudbala “Aca Menta” na vrhu Fair Play lige

Sport

Fudbalski klub “Svrljig” završio takmičenje na 6. mestu tabele Zona Centar

Srećna slava

Obeležen Spasovdan u manastiru Vaznesenje Gospodnje u selu Labukovo

Miletić čestitao Spasovdan

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano