KONTROLA ZAPOSLENIH
Broj pregleda

Disciplina, kontrola i štednja

Na poziv predsednika opštine Svrljig Milije Miletića i predsednice SO Svrljig Jelene Trifunović danas je održan prvi sastanak sa predsednicima nadzornih i upravnih odbora institucija i ustanova koje su pod ingerencijiom Opštine Svrljig.

predsednici

Na prvom sastanku dogovoreno je da predsednici nadzornih i upravnih odbora aktivno uzmu učešće u kreiranju budžeta za 2014. godinu jer će namenska sredstva proći tri kontrole pre realizacije.

Inače, kako je danas rečeno uvodi se povećani nadzor i kontrola rada direktora i radnika javnih preduzeća i ustanova na teritoriji opštine Svrljig.

Miletic

–  Akcenat stavljamo na radnu disciplinu upošljenih u javnim preduzećima i ustanovama. Cilj je da za vreme rada svaki radnik maksimalno uradi svoj deo posla i da rezultati budu vidljivi – rekao je Miletić.

On je naglasio da više nema tolerisanja i da nema povlašćenih radnika, te da će mere biti rigorozne po direktore ustanova.

–  Ukoliko direktor bude tolerisao nedolazak na posao i konzumiranje alkohola na radnom mestu, Upravni odbor je dužan da istog trenutka zatraži zahtev za njegovo razrešenje, a da ne govorimo ukoliko se napravi materijalna šteta u nekoj instituciji, već tada moraće da se traži obeštećenje i da se pokrene postupak pred nadležnim državnim organima – istakao je Miletić.

predsednici-UO

 U ovim teškim vremenima ekonomske nestabilnosti i krize moramo biti racionalni i sve troškove smanjiti na minimum – zaključio je predsednik opštine Svrljig Milija Miletić.

Predsednici upravnih odbora izveštaj će se podnositi na tromesečnom nivou.

Sastanku su prisustvovali predsednici UO Direkcije za izgradnju Svrljiga – Jovica Zdravković , JKSP – Vlada Milenović, Centra za turizam, kulturu i sport – Tanja Radosavljević, Centra za socijalni rad – Vesna Vasić, Srednje škole – Ivković Ivan,  Osnovne škole – Radojkvić Aleksandar, Doma zdravlja – Dobrivoje Stojanović, PU Poletarac – Marković Miroslav (zamenik).

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

4 Komentara

  • “Rigorozne mere po direktore”! Nego šta! “Pola pobiti,pola uhapsiti,a pola najuriti”. (jedno celo, kad su direktori u pitanju ima tri polovine, valjda). Šalu na stranu, krajnje je vreme da se uozbiljimo. Svi.

  • BIlo je krajnje vreme da se konkretno nesto preduzme po pitanju radnika u svrljiskom domu zdravlja. Oni dolaze na posao kad im se cefne i odlaze kad oni zele. Pitanje je da li je problem sto odlaze i kasne ili sto nista ne urade ni kad su tu !?!?!?! Slabo se radi i jos slabije napreduje.

  • Tako je svuda u svetu.

  • Red i disciplina. Pocnite od doma zdravlja, komunalca, direkcije gde niko nista ne radi samo sede i igraju solitare i cackaju fejsbuk.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *