Search
Close this search box.
KONTROLA ZAPOSLENIH
Broj pregleda

Disciplina, kontrola i štednja

Podeli sa prijateljima:

Na poziv predsednika opštine Svrljig Milije Miletića i predsednice SO Svrljig Jelene Trifunović danas je održan prvi sastanak sa predsednicima nadzornih i upravnih odbora institucija i ustanova koje su pod ingerencijiom Opštine Svrljig.

predsednici

Na prvom sastanku dogovoreno je da predsednici nadzornih i upravnih odbora aktivno uzmu učešće u kreiranju budžeta za 2014. godinu jer će namenska sredstva proći tri kontrole pre realizacije.

Inače, kako je danas rečeno uvodi se povećani nadzor i kontrola rada direktora i radnika javnih preduzeća i ustanova na teritoriji opštine Svrljig.

Miletic

–  Akcenat stavljamo na radnu disciplinu upošljenih u javnim preduzećima i ustanovama. Cilj je da za vreme rada svaki radnik maksimalno uradi svoj deo posla i da rezultati budu vidljivi – rekao je Miletić.

On je naglasio da više nema tolerisanja i da nema povlašćenih radnika, te da će mere biti rigorozne po direktore ustanova.

–  Ukoliko direktor bude tolerisao nedolazak na posao i konzumiranje alkohola na radnom mestu, Upravni odbor je dužan da istog trenutka zatraži zahtev za njegovo razrešenje, a da ne govorimo ukoliko se napravi materijalna šteta u nekoj instituciji, već tada moraće da se traži obeštećenje i da se pokrene postupak pred nadležnim državnim organima – istakao je Miletić.

predsednici-UO

 U ovim teškim vremenima ekonomske nestabilnosti i krize moramo biti racionalni i sve troškove smanjiti na minimum – zaključio je predsednik opštine Svrljig Milija Miletić.

Predsednici upravnih odbora izveštaj će se podnositi na tromesečnom nivou.

Sastanku su prisustvovali predsednici UO Direkcije za izgradnju Svrljiga – Jovica Zdravković , JKSP – Vlada Milenović, Centra za turizam, kulturu i sport – Tanja Radosavljević, Centra za socijalni rad – Vesna Vasić, Srednje škole – Ivković Ivan,  Osnovne škole – Radojkvić Aleksandar, Doma zdravlja – Dobrivoje Stojanović, PU Poletarac – Marković Miroslav (zamenik).

4 Komentara

  1. “Rigorozne mere po direktore”! Nego šta! “Pola pobiti,pola uhapsiti,a pola najuriti”. (jedno celo, kad su direktori u pitanju ima tri polovine, valjda). Šalu na stranu, krajnje je vreme da se uozbiljimo. Svi.

  2. BIlo je krajnje vreme da se konkretno nesto preduzme po pitanju radnika u svrljiskom domu zdravlja. Oni dolaze na posao kad im se cefne i odlaze kad oni zele. Pitanje je da li je problem sto odlaze i kasne ili sto nista ne urade ni kad su tu !?!?!?! Slabo se radi i jos slabije napreduje.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano