Search
Close this search box.
PREDSEDNIK PRISUSTVOVAO POMENU
Broj pregleda

U Kragujevcu Veliki školski čas

Podeli sa prijateljima:

U Kragujevcu u spomen parku “Šumarice”, kraj spomenika “Peto tri”, 21. oktobra održana je tradicionalna antiratna manifestacija “Veliki školski čas” u znak sećanja na đake i profesore streljane u Drugom svetskom ratu. Pomenu je prisustvovao i predsednik opštine Svrljig Milija Miletić.

1

Vence kraj spomenika položili su predstavnici RMVI Svrljig i predsednik opštine Svrljig Milija Miletić. Obeležavanju Velikog školskog časa prisustvovali su i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, gradonačelnik Kragujevca, ministar sporta i omladine Vanja Udovičić, predsednik udruženja RMVI Srbije Miroslav Lazović, ambasadori Nemačke, Belorusije, BiH, Izraela, predstavnici ambasada Palestine, Rumunije i Slovačke, kao i delegacije gradova prijatelja Kragujevca.

Ova manifestacija obeležava se svake godine kraj spomenika đacima i profesorima streljanim 1941.

Nakon komemorativne svečanosti u Šumaricama, predsednik opštine Svrljig i delegacija RMVI posetili su fabriku automobila Fiat, nakon čega je u kragujevačkoj hali sportova održano takmičenje u kuglanju i streljaštvu, u organizaciji udruzenja RMVI Kragujevac. Ovom prilikom najboljima su na kraju takmičenja dodeljeni pehari i medalje.

kg

Susret članova predsedništva RMVI Srbije, koje inače ima status reprezentativnog na nivou države, je bio i prilika za konstruktivne dogovore sa predsednikom opštine Svrljig oko buduće saradnje po pitanju zajedničkih projekata koji bi u skoroj budućnosti mogli da se realizuju na teritoriji opštine.

Jedan komentar

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano