Svrljiške novine

ASFALTIRANJE, KRPLJENJE, ADAPTACIJA...
Broj pregleda

Adaptiranje zgrade mesne kancelarije u Izvoru

U toku su radovi na adaptaciji i renoviranju seoske mesne kancelarije u selu Izvor nadomak Svrljiga. Radove su juče obišli predsednik opštine Svrljig Milija Miletić i njegov zamenik Ljubiša Stojković.

izgradnj

Radovi se trenutno izvode na popravci krova koji je propao i oronuo i na adaptaciji čeonog dela fasade.

–  Rekonstrukcija se odvija po planu. Trenutno se radi na adaptaciji krova i fasade.Inače, naš zadatak je da pokušamo temeljno renoviranje sale u ovom selu, a to je moguće preko određenih projekata koje će raspisati opština ili neki drugi fondovi, istakao je Miletić i dodao da bi početak na rekonstrukciji sale mogao krenuti sa početkom građevinske sezone iduće godine.

Renoviranje ovog kompleksa je od značaja za razvitak ovog sela. Zgrada mesne kancelarije kasnije može služiti i u turističke svrhe ali i kao objekat koji će moći da se ponudi eventualnim investitorima za neku proizvodnju.

mz-izvor

Inače, po završetku radova radno telo, formirano na inicijativu predsednika, proveravaće kvalitet odrađenih poslova.

–  Oni imaju zadatak da provere sve što je rađeno od 2008. godine pa do danas iz budžeta. Ukoliko uočimo da negde postoje nepravilnosti tražiću da svako za to odgovara pred nadležnim državnim organima, kazao je Miletić.

U okviru redovnog obilaska terena predsednik Miletić obišao je i deo asfaltiranog puta prema Popšici i Pirkovcu, kod mesta zvanog Ploča.

provera-puta

Uporedo sa asfaltiranjem radi se i na sanaciji udarnih rupa i popravci putne mreže.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

1 Komentara

  • Šta ima da vide turisti u ovoj zgradi?
    Evo objavite pa da budem prvi turista.

    Ako me razumete.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *