Search
Close this search box.
OD CENTRALNOG BALKANA DO DUNAVA
Broj pregleda

Prva Međunarodna naučna konferencija

Podeli sa prijateljima:

U subotu, 5. oktobra, u salonu biblioteke Centra za turizam, kulturu i sport Svrljig, održana je prva Međunarodna naučna konferencija pod nazivom ”Od centralnog Balkana do Dunava: arheologija i nasleđe”.

tks

Međunarodni skup u organizaciji Balkanološkog instituta srpske akademije nauka iz Beograda i Centra za turizam, kulturu i sport opštine Svrljig otvorili su prof. dr Sreten Petrović  i predsednik Opštine Svrljig, Milija Miletić.

sreten

Ideja je da se na što bolji način prikažu dosadašnja arheološka otkrića sa svrljiškog regiona, ali i regiona jugoistočne Srbije. Učesnici su u toku dana obišli lokalitete Starog grada i Timacum maiusa.

Sva izlaganja sa ove naučne konferencije biće odštampana u Zborniku srpske akademije nauka, koji će biti posvećen konkretno ovoj temi. Zbornik će biti štampan trojezično na francuskom, engleskom i srpskom jeziku, rečeno je na ovom skupu u svrljiškoj biblioteci.

Takođe predloženo je da na svake druge godine bude publikovano sve što je nađeno na podneblju Svrljiga, zaključeno je na konferenciji.

c-t-t-k-s

Konferencija je organizogvana u okviru projekta Arheološka istraživanja lokaliteta i komunikacija u regionu Svrljig pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano