OD CENTRALNOG BALKANA DO DUNAVA
Broj pregleda

Prva Međunarodna naučna konferencija

U subotu, 5. oktobra, u salonu biblioteke Centra za turizam, kulturu i sport Svrljig, održana je prva Međunarodna naučna konferencija pod nazivom ”Od centralnog Balkana do Dunava: arheologija i nasleđe”.

tks

Međunarodni skup u organizaciji Balkanološkog instituta srpske akademije nauka iz Beograda i Centra za turizam, kulturu i sport opštine Svrljig otvorili su prof. dr Sreten Petrović  i predsednik Opštine Svrljig, Milija Miletić.

sreten

Ideja je da se na što bolji način prikažu dosadašnja arheološka otkrića sa svrljiškog regiona, ali i regiona jugoistočne Srbije. Učesnici su u toku dana obišli lokalitete Starog grada i Timacum maiusa.

Sva izlaganja sa ove naučne konferencije biće odštampana u Zborniku srpske akademije nauka, koji će biti posvećen konkretno ovoj temi. Zbornik će biti štampan trojezično na francuskom, engleskom i srpskom jeziku, rečeno je na ovom skupu u svrljiškoj biblioteci.

Takođe predloženo je da na svake druge godine bude publikovano sve što je nađeno na podneblju Svrljiga, zaključeno je na konferenciji.

c-t-t-k-s

Konferencija je organizogvana u okviru projekta Arheološka istraživanja lokaliteta i komunikacija u regionu Svrljig pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *