OD CENTRALNOG BALKANA DO DUNAVA

Prva Međunarodna naučna konferencija

Broj pregleda

U subotu, 5. oktobra, u salonu biblioteke Centra za turizam, kulturu i sport Svrljig, održana je prva Međunarodna naučna konferencija pod nazivom “Od centralnog Balkana do Dunava: arheologija i nasleđe“.

tks

Međunarodni skup u organizaciji Balkanološkog instituta srpske akademije nauka iz Beograda i Centra za turizam, kulturu i sport opštine Svrljig otvorili su prof. dr Sreten Petrović  i predsednik Opštine Svrljig, Milija Miletić.

sreten

Ideja je da se na što bolji način prikažu dosadašnja arheološka otkrića sa svrljiškog regiona, ali i regiona jugoistočne Srbije. Učesnici su u toku dana obišli lokalitete Starog grada i Timacum maiusa.

Sva izlaganja sa ove naučne konferencije biće odštampana u Zborniku srpske akademije nauka, koji će biti posvećen konkretno ovoj temi. Zbornik će biti štampan trojezično na francuskom, engleskom i srpskom jeziku, rečeno je na ovom skupu u svrljiškoj biblioteci.

Takođe predloženo je da na svake druge godine bude publikovano sve što je nađeno na podneblju Svrljiga, zaključeno je na konferenciji.

c-t-t-k-s

Konferencija je organizogvana u okviru projekta Arheološka istraživanja lokaliteta i komunikacija u regionu Svrljig pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Pročitajte i

Dodeljena nagrada ,,Gordana Todorović”

Ivan Novčić, pesnik iz Kraljeva, ovogodišnji je laureat nagrade Gordana Todorović, koju za neobjavljeni rukopis poezije, tradicionalno dodeljuje Centar za turizam, kulturu i sport u

Miljan Milenković, foto: M. Stojadinović, Svrljiške novine

Svaki umetnik ima svoju ličnu poetiku

Rođen u Svrljigu 15. 2. 1979. godine. Srednju umetničku školu završio u Nišu 1996. godine. Fakultet likovnih umetnosti, odsek slikarstvo, završio je na Fakultetu umetnosti

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *