115 GODINA OD POSTOJANJA

Proslava lovačke slave

Broj pregleda

Svrljiški lovci, udruženja dr Milenko Hadžić, proslavili su danas 115 godina od postojanja i slavu Udruženja Sv. Jevstatije Plakida.

Lovci

Lovačka slava Sveti Jevstatije Plakida ili Sveti Evstatije, zaštitnik lova, lovci pravoslavnih zemalja slave 3. oktobra, po novom kalendaru i najveći je lovački praznik kod lovaca Srbije.

Članovi udruženja dr Milenko Hadžić danas su u svojim prostorijama proslavili 115 godina od postojanja i slavu udruženja Sv. Jevstatije Plakida. Inače, svrljiški lovci ove godine prvi put proslavljaju ovu slavu, te je za kolačara izabran dugogodišnji lovni radnik i lovac Stevanović Vukadin.

Nadam se da ćemo se svake godine na ovaj dan okupljati zajedno i proslaviti naš dan, Dan udruženja, istakao je predsednik lovačkog udruženja Rašić Zlatimir.

U ime Opštine Svrljig okupljene je pozdravio i čestitao slavu predsednik opštine Milija Miletić.

Bitno je da naši lovci neguju sportski duh. Želim vam puno uspeha i dobar pogled u lovnoj sezoni, srećna slava, rekao je ovom prilikom predsednik Miletić.

Pročitajte i

LOV: 11. Sabor lovaca u Svrljigu

Lovačko udruženje ‚‚Dr Milenko Hadžić“ u saradnji sa Opštinom Svrljig, Centrom za turizam, kulturu i sport Svrljig i Lovačkim savezom Srbije organizuje 11. ,,Sabor lovaca

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *