Search
Close this search box.
MILJAN MILENKOVIĆ
Broj pregleda

Svrljiški slikar ponovo u Bugarskoj

Podeli sa prijateljima:

Svrljiški slikar i umetnik, Miljan Milenković, učestvovao je na 10. jubilarnoj Likovnoj koloniji koja se održavala u susednoj Bugarskoj u Orjahovu, od 2. do 10. septembra.

Miljan-MILENKOVIC

Kolonija u mestu Orjahovo na severu Bugarske okupila je veliki broj slikara, među kojima je bio i Svrljižanin, jedini učesnik iz inostranstva, Miljan Milenković. Oni su slikali pored Dunava koji je bio u blizini ovog grada i tako se uvek ”provlačio” kao tema na slikama kod skoro svih umetnika.

Većina umetnika su priznati bugarski slikari, i to sa velikim iskustvom, tako da mi je bila čast da radim sa njima, – kaže Milenković.

Na prošlim kolonijama u ovom mestu učestvovali su slikari iz različitih delova sveta, od Amerike i Meksika, pa sve do Kine, tako da njihova Galerija poseduje veliku zbirku kvalitetnih i po stilu različitih umetničkih dela.

Milenković je naslikao tri slike, jednu sa motivima Dunava, a preostale motivima Orjahova.

Inače, Galerija u Orjahovu podržava dečije stvaralaštvo, tako je pored ustaljene izložbe starijih slikara, na zatvaranju Kolonije bila i izložba dečijih radova.

Pošto sam ja već duži niz godina predavač u Likovnoj radionici za decu u Svrljigu, nadam se da će u budućnosti biti održana izložba dečijih radova iz naše radionice u Bugarskoj, i takođe dečijih radova iz Bugarske kod nas, naglasio je Milenković i dodao je ovo lepa prilika za saradnju sa susedima.

Orjahovo je malo mesto, otprilike kao naš Svrljig, ali sa lepo uređenim institucijama kulture, tako da imaju dve galerije i muzej koji je skoro renoviran, što fali Svrljigu.

NAJNOVIJE NA PORTALU

JELIGOR D.O.O.

Edukacija za berače i uzgajivače lekovitog i aromatičnog bilja – Ne propustite priliku!

Odlična vest

Meštani Prekonoge ujedinjeni u akciji čišćenja puteva

OBAVEŠTENJE

Osnovna škola ,,Dobrila Stambolić” obaveštava roditelje budućih prvaka

Od ponedeljka do petka

Izložba slika sa prve Likovne kolonije ,,Vinski put” u holu Osnovne škole od danas do petka

Amin

Počeo je Vaskršnji post

Nerealna priča...

Dva poništena gola domaćinu, pet žutih kartona i dva crvena na meču između Svrljiga i Napretka (FOTO)

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano

Miljan Milenković, Akademski slikar