Svrljiške novine

SUVENIRNICE, PUTOKAZI I TURISTIČKE STAZE
Broj pregleda

Turističko opremanje vredno 183.000 evra

Uskoro će se na pojedinim lokacijama u Svrljigu prema Babinom zubu oformiti turistički ”punktovi” koji će služiti kao suvenirnice. 

Mladenovic

Pomoćnik predsednika Opštine Svrljig, Marko Mladenović je na konferenciji za novinare, protekle nedelje, posebno naglasio i aktivnosti na projektu Spirit u partnerstvu sa dve bugarske organizacije i Centrom za razvoj civilnog društva Protekta u Nišu, na opremanju turističkih punktova na destinaciji ka Babinom zubu na Staroj planini.

Pojašnjavajući detalje ovog projekta Dejan Milošević, direktor Protekte naveo je da je reč o projektu međugranične saradnje, vrednom 183.000 evra, od kojih opština Svrljig, za realizaciju, ima 30 000 evra.

Milošević je precizirao da će Svrljig dobiti tri montažne kućice na pravu ka Staroj planini koje će biti suvenirnice. Uz to biće postavljeni putokazi za tri vrste staza, za planinare, staze za pečurkare i staze za lekovito bilje.

Na kraju, prema kazivanju Miloševića, Protekta će biti aktivno uključena na edukaciji stanovništva o lekobilju i pečurkama i mogućnostima plasiranja na tržište radi dodatne zarade.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

2 Komentara

  • DOBRA IDEJA,A DALI CE SE OSTVARITI TO NI SAM BOG NEZNA

    • Amin

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *