Svrljiške novine

SABOR NARODNOG STVARALAŠTVA
Broj pregleda

U subotu prva „Janijada“

U subotu, 17. avgusta, u svrljiškom selu Lukovo, održaće se prva promotivna „Janijada“, čiji će domaćin biti pevač, kantautor Dragoslav Mihajlović – Kanarinac.

јанијада-луково

Pokretač i organizitor prve promotivne „Janijade“ je pevač, kantautor Dragoslav Mihajlović – Kanarinac, u saradnji sa predstavnicima mesne zajednice sela Lukova, Opštine i Centra za turizam, kulturu i sport Svrljiga.

Pošto su praktično domaćini Sabora MZ Lukovo i Dragoslav Mihajlović Kanarinac, Opština Svrljig će proći sa minimalnim troškovima oko organizacije, dok Centar za turizam, kulturu i sprot u ovom slučaju obezbeđuje samo tehničku podršku. – izjavio je za Svrljiške novine direktor Centra za kulturu Zoran Gavrilović.

Kako se drugačije odužiti voljenom i rodnom mestu ako nešto konkretno ne učiniš za ljude koji tamo žive, kazao je danas gostujući na radio programu svrljiške Bubamare pevač Kanarinac, čiji su koreni iz Lukova.

Drago mi je da ću uspeti, uz svesrdnu pomoć Opštine i Centra za kulturu i MZ Lukovo, da oživim moje lukovo i one dobre ljude koji tamo žive. Pozivam sve susede i komšije da dođu i uživaju sa nama na prvoj Janijadi, rekao je Mihajlović.

Janija je tradicionalno jelo ovog sela a priprema se od mladog mesa, u ovom slučaju jagnjećeg.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *