Svrljiške novine

BELOINJE NA POSLEDNJEM MESTU
Broj pregleda

Završeni „Susreti sela 2013“, Plužina prva

„Susreti sela 2013“ završeni su sinoć šestom priredbom u selu Grbavče, a sastali su se udružena ekipa Grbavče/Lalinac sa mladom ekipom iz Niševca. Na kraju, žiri je odlučio u korist domaćina.

susreti-sela

Izvanredan doček gostiju priredili su domaćini iz Grbavča. Na tradicionalan način, izložbom domaće radinosti, rukotvorina sa etno motivima ovog kraja i sela, blistalo je Grbavče sinoć posle 19,00 časova.

Udruženi, uigraniji i na trenutke jači bili su domaćini. Žiri iz okolnih sela, iz ekipa učesnica, odlučio je da pobednik večeri bude ekipa Grbavče/Lalinac rezultatim 362:358.

Pobeda ovih sela ništa značajno nije uticala na njihov plasman, ali je poraz niševčana i te kako uticao da ne budu prvi. Tako da je ekipa Niševca za samo 5 boda ispod prvoplasirane Plužine, dok su Grbavče i Lalinac na pretposlednjem trećem mestu.

Moramo napomenuti da je selo Beloinje ove godine načisto posustalo sa programom i pripremama, te je na zadnjem mestu.

Tabela izgleda ovako:

  1. Plužina 733
  2. Niševac 728 ;    Crnoljevica/Lozan 728
  3. Guševac/Manojlica 720 ;     Lalinac/Grbavče 720
  4. Beloinje 692

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

3 Komentara

  • Jedna ispravka, Nisevac ima 728 boda. Deli drugo mesto sa Crnoljevicom/Lozan.

  • Kada bi smo uzeli u obzir, da su svi članovi iz Beloinja i vreme za koje smo spremili ceo program, uključujući i učešće u kvizu, sigurno bi bili prvi.

  • Susreti sela u Svrljigu 2013. na kojima je selo Beloinje spalo na zadnje mesto je rezultat ne slaganja i samovolje pojedinaca, nesposobnog organizatora, koji se prihvatio organizacije samo iz njemu poznatog razloga, Na Belmužijadi se videlo da su postojala dva štanda umesto jenog zajedničkog ,koji bi bio bogatiji da je jedinstven, da u selu ne postoje ljudi koji nisu prihvaćeni od strane svojih beloinaca . Selo bi napredovalo, a omladina ne bi ispaštala zbog politike i ne saradnje među vodećim ljudima

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *