DOMAĆIN POSUSTAO

Plužina blistala u Guševcu

Broj pregleda

Peto takmičarsko veče ovogdišnjih Susreta sela održano je u Guševcu, a sastali su se Guševac-Manojlica – Plužina. Na kraju, gosti iz Plužine slavili rezultatom 376:364.

susreti-sela-2013

Iako su, na trećoj priredbi, kod kuće posustali, sinoć su plužinci opravdali sav svoj trud koji su uložili tokom danonoćnih priprema za učešće na Susretima.

Izuzev sportskog dela u kome su bili jači samo u nadvlačenju konopca, gosti su blistali na bini. Odlično izveden izvorni folklor, tačka – običaj Lazarice, izborna pesma i ostale tačke, dovele su goste do praga prve značajne pobede, i to u gostima kod udruženih iz Guševca i Manojlice.

Domaćini su dali sve od sebe, sve tačke izveli na najbolji način, ali je na kraju žiri iz susednih sela, zbirom bodova, odlučio da pobednik ipak bude Plužina.

Milija-Miletic

Inače, prisutne je pre početka takmičarske večeri pozdravio predsednik Opštine Milija Miletić.

Oživljavanje svrljiških sela je naš zadatak. Vođeni tom idejom odlučili smo da u Lukovu napravimo jedan veliki Sabor na kome će biti gost folk pevač Dragoslav Mihajlović – Kanarinac, istakao je predsednik Opštine Milija Miletić.

Nakon pozdravnog govora Predsednika, poznati svrljiški koreograf, Duško Živanović, iskoristio je priliku da se zahvali selima Guševac i Manojlica na pruženoj podršci i svesrdnoj saradnji u ime škole Folklora.

Na kraju možemo reći da je Plužina za sada izborila najbolji plasman i zauzima prvo mesto na takmičarskoj rang listi Susreta sela 2013.

  1. Plužina 733
  2. Crnoljevica/Lozan 728
  3. Guševac/Manojlica 720
  4. Beloinje 692
  5. Niševac 371 (jedan nastup)
  6. Lalinac/Grbavče 358 (jedan nastup)
Pročitajte i

1 Komentari

  • Sta znaci uticaj predsednika

Komentar

Your email address will not be published.