DOMAĆIN POSUSTAO

Plužina blistala u Guševcu

Broj pregleda

Peto takmičarsko veče ovogdišnjih Susreta sela održano je u Guševcu, a sastali su se Guševac-Manojlica – Plužina. Na kraju, gosti iz Plužine slavili rezultatom 376:364.

susreti-sela-2013

Iako su, na trećoj priredbi, kod kuće posustali, sinoć su plužinci opravdali sav svoj trud koji su uložili tokom danonoćnih priprema za učešće na Susretima.

Izuzev sportskog dela u kome su bili jači samo u nadvlačenju konopca, gosti su blistali na bini. Odlično izveden izvorni folklor, tačka – običaj Lazarice, izborna pesma i ostale tačke, dovele su goste do praga prve značajne pobede, i to u gostima kod udruženih iz Guševca i Manojlice.

Domaćini su dali sve od sebe, sve tačke izveli na najbolji način, ali je na kraju žiri iz susednih sela, zbirom bodova, odlučio da pobednik ipak bude Plužina.

Milija-Miletic

Inače, prisutne je pre početka takmičarske večeri pozdravio predsednik Opštine Milija Miletić.

Oživljavanje svrljiških sela je naš zadatak. Vođeni tom idejom odlučili smo da u Lukovu napravimo jedan veliki Sabor na kome će biti gost folk pevač Dragoslav Mihajlović – Kanarinac, istakao je predsednik Opštine Milija Miletić.

Nakon pozdravnog govora Predsednika, poznati svrljiški koreograf, Duško Živanović, iskoristio je priliku da se zahvali selima Guševac i Manojlica na pruženoj podršci i svesrdnoj saradnji u ime škole Folklora.

Na kraju možemo reći da je Plužina za sada izborila najbolji plasman i zauzima prvo mesto na takmičarskoj rang listi Susreta sela 2013.

  1. Plužina 733
  2. Crnoljevica/Lozan 728
  3. Guševac/Manojlica 720
  4. Beloinje 692
  5. Niševac 371 (jedan nastup)
  6. Lalinac/Grbavče 358 (jedan nastup)

Pročitajte i

Fekalije, foto: FB

Iz septičke jame direktno pored puta…

Pored puta za selo Plužinu čitaoci portala ,,Svrljiške novine“ zatekli su meštane Niševca kako iz cisterne izbacuju fekalije odmah pored puta.  Meštani Plužine kažu da

Blokiran put, foto: Svrljiške novine

Blokiran put do Lukova i Vlahova

Blokiran put – Ledena kiša koja je padala tokom cele noći i sneg koji je provejavao naneli su veliku štetu na teritoriji svrljiške opštine, pogotovu

Deponija kod Guševca, foto: Svrljiške novine, D.M.

Selo Guševac preplavljeno deponijama

Pored lokalnog puta prema selima Lukovo i Vlahovo, malo iznad Guševca, polako niče nova deponija. Nesavesni građani preko puta rezervata i prelepe borove šume prave

1 Komentar

  • Sta znaci uticaj predsednika

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *