ARS TIMACUM
Broj pregleda

Završena Likovna kolonija u Svrljigu

Likovna kolonija Ars Timacum“, koja je počela prošlog ponedeljka, završena je u subotu, 6. jula.

likovna-kolonija

Od 1. do 6. jula Centar za turizam, kulturu i sport Opštine Svrljig i Opština Svrljig, bili su domaćini slikarima na tradicionalnoj desetoj po redu Likovnoj koloniji „Ars Timacum“.

Na ovogodišnjoj Likovnoj koloniji učestvovalo je 11 likovnih stvaraoca iz zemlje i inostranstva, a naslikano je 27 radova. Umetnici su pretežno koristili motive svrljiških sela a radovi su uglavnom rađeni tehnikom ulje na platnu, akrilik i akvarel.

Lepo i sunčano vreme umetnicima je omogućilo da radove oslikavaju u dvorištu Centra za turizam, kulturu i sport Opštine Svrljig.

Organizator likovne kolonije „Ars Timacum“2013. je Cntar za turizam, kulturu i sport Svrljig, a pokrovitelj Opština Svrljig.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

2 Komentara

  • Uz iskrene čestitke pogrešan je naziv likovne kolonije, gramatički je ispravno ars timaca a ne ars timacum. Ars je imenica ženskog roda a timacum pridev srednjeg roda i ne mogu zajedno!

    • Uvaženi gospodine Vlajko,
      Greška u nazivu je evidentna, jer se radi o nazivu reke (Timakus), a ne o nazivu grada (Timacum). Da li biste bili ljubazni da mi pojasnite kako ste došli do naziva ars timaca? Ako imenica Timacus pripada drugoj deklinaciji, zar u genitivu nije Timaci, a po toj logici naziv Ars Timaci? Dobro, priznajem da je moje gimnazijsko poznavanje latinskog jezika dosta skromno.
      Najsrdačnije Vam zahvaljujem.

Komentar

Your email address will not be published.