Search
Close this search box.
28. SEDNICA
Broj pregleda

Opštinsko veće o budžetu

Podeli sa prijateljima:

Najbitnija tačka dnevnog reda 28. sednice Opštinskog veća, održane danas, bila je Predlog Izveštaja o izvršenju i ostvarenju budžeta opštine Svrljig za period od 1. januara do 30.juna 2013. godine.

vece

Prema izveštaju načelnice odseka za finasije Opštine Svrljig Marine Savić,  budžet opštine Svrljig je tokom prvog polugođa ostvaren sa 40, 39 % , ili iskazano u brojkama 210 145 769,38 dinara.

Od ukupnih prihoda najveće učešće ima Nenamenski transfer od Republike, u korist nivoa opština koji je u izveštajnom periodu ostvaren sa  49,27 % ,  u odnosu na plan, a drugi po veličini je prihod od poreza na zarade, ostvaren sa 46,24 %.

Istovremeno, izvršeni su rashodi budžeta u visini od 31,76 % u odnosu na plan što je iskazano finasijski 165 270 604, 26 dinara.

U  skladu sa Odlukom, omogućeno je nesmetano funkcionisanje svih korisnika budžeta, sve obaveze su izmirene u roku, nijedan zahtev za plaćanje upućen od strane budžetskih korisnika koji je u saglasnosti sa pozitivnom zakonskim propisima nije nerealizovan i nema neizmirenih obaveza osim onih koje su predviđene dinamikom koja je regulisana ugovorima, naglasila je načelnica Savić.

Članovi Opštinskog veća na ovoj sednici usvojili su predlog Odluke o donošenju Strategije ruralnog razvoja opštine Svrljig za period 2013. do 2018. godine, što je, prema izvestiocu, većniku, Marku Mladenoviću, neophodno i omogućava konkurisanje kod fondova EU.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano